SNEL SCHAKELEN BIJ BELASTING

Shimano’s HYPERGLIDE+ schakeltechnologie is een revolutie in schakelprestaties en levert 's werelds meest soepele en nauwkeurige schakelsysteem onder alle omstandigheden.

HYPERGLIDE+ werd geïntroduceerd op de XTR M9100, Shimano’s kroonjuweel onder de mountainbikes, en verandert alles aan hoe we fietsen, hoe we over rotsachtige trails rijden of steile beklimmingen aanpakken. Dankzij naadloos op- en afschakelen op de cassette ervaren rijders dat ze soepeler kunnen trappen en met meer vertrouwen op de fiets zitten en zonder zorgen over het schakelen hun aandacht kunnen richten op de trail.

Voortbordurend op Shimano’s bewezen technologische expertise hebben we de schakelkwaliteit nu ingrijpend verbeterd met HYPERGLIDE+. Dankzij nieuwe geleidingsprofielen en kettingtechnologie leidt HYPERGLIDE+ de ketting zowel omhoog als omlaag over de cassette, zodat je in beide richtingen zeer soepel schakelt, zelfs onder de zwaarste pedaalbelasting. Dit betekent dat je in elke situatie en op elk terrein met vertrouwen kunt schakelen; je hoeft geen vaart te minderen of lichter te trappen als je schakelt. Stamp volle bak door en vertrouw erop dat je met HYPERGLIDE+ foutloos kunt schakelen, zodat je zonder aarzeling kunt blijven versnellen.

Een groot deel van de schakelprestaties van HYPERGLIDE+ is te danken aan de opnieuw ontworpen constructie en combinatie van de ketting. We hebben de binnenste schakelplaatjes verlengd, zodat de ketting beter verbinding maakt met de tanden op de cassette. Door het grotere contactoppervlak heb je minder last van de trillingen die ontstaan doordat de binnenste en buitenste kettingplaatjes de tandkransjes op rollen. Daardoor grijpt de ketting beter aan, wordt hij beter vastgehouden en trap je efficiënter op verschillende ondergronden.

HYPERGLIDE+ verscheen met de XTR M9100 voor het eerst op de trails, maar zoals je van Shimano gewend bent hebben we deze technologie uitgerold in de volledige collectie prestatiegerichte mountainbikeonderdelen. Rijders van alle niveaus ervaren de constante schakelprestaties van HYPERGLIDE+ met de nieuwe series DEORE XT M8100, SLX M7100 en DEORE M6100.

hyperglide

VOORDELEN VOOR DE FIETSER:

- Soepel en snel schakelen
- Schakelen bij belasting; zowel naar een hogere als lagere versnelling
- Fietsen en schakelen met vertrouwen

Deel dit artikel

Gerelateerde verhalen