De innovatieve technologie van de opgefriste SHIMANO EP-serie zorgt ervoor dat je meer geniet van je rit en het geeft je de power, technologie en betrouwbaarheid om je grenzen te verleggen. Ter gelegenheid van de introductie van de vernieuwde EP8 (EP801)- en de nieuwe EP6-aandrijfsystemen, in combinatie met de geavanceerde FREE SHIFT en AUTO SHIFT schakeltechnologie, geven we je tien redenen waarom je het nieuwe systeem zou moeten proberen.

1. Het is een compleet ecosysteem

Als je zoekt naar een zorgeloos, harmonieus e-bikesysteem dat als één geheel functioneert, dan hoef je niet verder te kijken. Ons high-end e-bikesysteem bestaat uit motoren, accu's, displays, bedieningsknoppen en E-TUBE PROJECT-software, en is ontworpen om naadloos samen te werken met een complete SHIMANO-aandrijving voor maximale efficiëntie en een betere rijervaring.

2. De motor geeft je kracht & controle

Als e-bikerijder wil je dat het vermogen soepel en gecontroleerd wordt geleverd op een manier die past bij jouw rijstijl, ongeacht of je een zware Alpenbeklimming omhoog zwoegt, of relaxed over een singletrack rijdt. Het vermogen van de EP8-aandrijfeenheid is altijd onder controle en dat betekent dat jij ook ontspannen kunt genieten van een natuurlijke ondersteuning. De nieuwe EP8 levert 85 Nm koppel over een breder cadansbereik zodat je zonder problemen een iets zwaardere versnelling kunt rijden als het terrein daarom vraagt.

10 redenen om voor de nieuwe EP serie te kiezen

3. Z'n gebalanceerde design

Door het lage gewicht, het compacte ontwerp, de extra grondspeling voor technische trails en de naadloze integratie, is de EP-serie een perfect uitgebalanceerd systeem dat het vermogen, het cadansbereik en de schakeltechnologie biedt om langer te rijden en beklimmingen te pakken die je voorheen voor onmogelijk hield.

10 redenen om voor de nieuwe EP serie te kiezen

De motor is compact, weegt slechts 2,7 kg en heeft een fraai en verfijnd uiterlijk. De EP6-aandrijfeenheid biedt vermogen op topniveau voor een betaalbare prijs en weegt slechts 300 gram meer dan de EP8.

4. Hij is intelligent

De nieuwe EP-serie is slimmer geworden door compatibiliteit met nieuwe elektronische systemen. 

Dankzij het nauwkeurige elektronische schakelgedrag van de DEORE XT Di2 en de geavanceerde aandrijftechnologie van de nieuwe EP8 en EP6, is SHIMANO in staat geweest om FREE SHIFT en AUTO SHIFT op de markt te brengen (zie hieronder). Dat is mogelijk geworden door de ingebouwde intelligente analysesystemen die voortdurend cadans, koppel en snelheid controleren om te zorgen dat jij in de meest efficiënte versnelling rijdt gezien de terreinomstandigheden en de hellingshoek. De connectiviteit is bovendien uitgebreid zodat systemen van derden via CAN- en ACC-poorten kunnen worden aangesloten.

5. De schakelmogelijkheden zijn echt baanbrekend

DEORE XT Di2 is ontwikkeld voor e-bikes en in combinatie met de nieuwe EP8 en EP6 biedt dat nieuwe schakelfuncties voor zowel beginners als ervaren rijders. FREE SHIFT en AUTO SHIFT zorgen voor een totaal nieuwe manier van schakelen. FREE SHIFT maakt schakelen mogelijk zonder dat je trapt, dus zelfs als je freewheelt kun je van versnelling wisselen. De automatische en intelligente schakeltechnologie AUTO SHIFT gaat nog een stapje verder door de juiste versnelling te kiezen voor het terrein waarop je rijdt. Dit betekent dat je nooit meer in de verkeerde versnelling rijdt, of je nu uit een afdaling komt of vanuit stilstand op de pedalen gaat staan.

10 redenen om voor de nieuwe EP serie te kiezen

6. Hij laat je niet in de steek

De aandrijfeenheid en de componenten zorgen samen voor een soepel, krachtig en natuurlijk aanvoelend rijgedrag voor hogere prestaties op elk soort terrein en in alle weersomstandigheden. De nieuwe EP8 heeft bovendien een verbeterde warmteafvoer zodat de motor beter overweg kan met de stijgende temperaturen in lange afdalingen en langer het maximale koppel kan leveren. De motor is robuust, duurzaam en betrouwbaar, en zal niet bezwijken onder zware belasting.

 

7. Trail-modus

De SHIMANO EP8 en EP6 hebben een Trail-modus, voor geavanceerde ondersteuning als de rijomstandigheden veranderen. Het systeem is perfect op jou afgestemd als je het eenmaal hebt ingesteld, zodat je het maximale uit elke trail kunt halen. Je kunt er zeker van zijn dat als jij harder pusht, je ook meer ondersteuning krijgt.

10 redenen om voor de nieuwe EP serie te kiezen

Je krijgt de juiste hoeveelheid ondersteuning op het juiste moment, terwijl je erop kunt vertrouwen dat je altijd maximale tractie en controle hebt. Of je nu door los zand of op steile beklimmingen rijdt, de aandrijfeenheid past zelf razendsnel en naadloos de ondersteuning aan zodat jij je volledig kunt concentreren op de trail.

8. Hij is aanpasbaar in de E-TUBE PROJECT Cyclist app

Met de gebruiksvriendelijke E-TUBE PROJECT Cyclist app is het instellen een fluitje van een cent. In de FINE TUNE-modus kun je de ondersteuning op 15 niveaus instellen om het rijgedrag helemaal op jouw wensen af te stemmen. Daarnaast kun je jouw voorkeuren in twee verschillende profielen opslaan en daartussen switchen als de omstandigheden daarom vragen.

10 redenen om voor de nieuwe EP serie te kiezen

9. Het systeem is verkrijgbaar op vele fietsen van uiteenlopende merken

Het SHIMANO e-bikesysteem is te vinden op fietsen van veel verschillende merkpartners. Of het nu gaat om de speelse Canyon Spectral:ON of de sportieve en natuurlijk aanvoelende Orbea Rise, jij kunt het opwindende aanbod van fietsen met EP8-motoren nu gaan testen bij je plaatselijke dealer. 

10. Het onderhoud is eenvoudig

Elke fiets heeft af en toe onderhoud nodig, zeker als je de fiets het hele jaar door zwaar gebruikt - en dat is natuurlijk wat je doet op jouw fiets met EP-motor. Onderdelen en componenten moeten regelmatig worden onderhouden om optimaal te blijven functioneren, en je kunt dat onderhoud laten uitvoeren bij een van de vele SHIMANO service centers in heel Europa. Je vindt de dichtstbijzijnde op shimanoservicecenter.com.

Deel dit artikel

Gerelateerde verhalen