continuum

Alles is met elkaar verbonden. Elke rit is een vervolg op de vorige. Elke terugkeer vormt de overgang naar het volgende vertrek. Elk avontuur bouwt voort op eerdere ervaringen. Het resultaat: continue vooruitgang. Alleen de omstandigheden en uitzichten veranderen langs dit eindeloze traject.

In Continuum, de film van Brett Rheeder en Harrison Mendel, zijn de opeenvolgende bewegingen tijdens het mountainbiken met elkaar verbonden tot een samenhangend geheel. Iedere handeling en beweging is uniek, maar tezamen vormen ze toch één complete reis door steeds veranderende landschappen. Het perspectief blijft steeds gelijk.

Het realiseren van deze visuele stroom van onophoudelijke bewegingen en naadloze overgangen van de ene scène naar de volgende was een technische uitdaging voor zowel de rijder als filmmaker. Het vergde intensieve voorbereiding en betrokkenheid van het hele team. Kern was de verankering van het gezichtspunt om het publiek mee te kunnen nemen op Bretts reis.

"Als we nadachten over de volgende locatie en de vloeiende overgang van de ene trail in de andere waren er zoveel momenten dat het niet konden verwerken. Het was een zeer complexe operatie, maar ik ben blij dat we het voor elkaar hebben gekregen en dat het is geworden zoals het nu is. Dank aan Shimano voor het geloof in mijn creativiteit en alle anderen die betrokken waren om dit project te doen slagen - jullie weten wie jullie zijn!" - Brett Rheeder

continuum
continuum
continuum
continuum
continuum
continuum
continuum
continuum
continuum
continuum
continuum
continuum
continuum
continuum
continuum

Gerelateerde verhalen