Stel je rit op maat af met SHIMANO EP8 en de E-TUBE PROJECT Cyclist-app

Het fietsen met een e-bike staat op het punt voorgoed te veranderen dankzij het revolutionaire EP8 e-bikesysteem van SHIMANO. Dit biedt ongeëvenaarde mogelijkheden tot aanpassing via de bijbehorende E-TUBE PROJECT Cyclist-app.

Met het nieuwe EP8 e-bikesysteem heeft SHIMANO niet alleen de spelregels voor e-bikes definitief verandert, maar ze hebben zelfs nieuwe hoofdstukken geschreven.

Het zal je niet langer ontbreken aan zelfvertrouwen – of uithoudingsvermogen – om de steilste en zwaarste beklimmingen te bedwingen, en de dagen van oncontroleerbaar vermogen liggen definitief achter je. In plaats daarvan heb je totale controle over de hoeveelheid ondersteuning en gebruik je die extra boost wanneer je hem het hardst nodig hebt.

Wat voor type fietser je ook bent – of je nu elke vrije minuut op je werk besteedt aan het nadenken over de beste lijnen om je favoriete trail te bedwingen of dat je de fiets gebruikt om naar je werk te gaan – SHIMANO EP8 zal je ritten radicaal veranderen.

Stel je rit op maat af met Shimano EP8 en de E-TUBE PROJECT Cyclist-app

Hij is niet alleen licht, krachtig en heeft een accu die langer meegaat, maar is ook volledig aanpasbaar via de gebruiksvriendelijke E-TUBE PROJECT Cyclist-app voor mobiel (ver. 4.0.0).

SHIMANO’s E-TUBE-software verbindt je met je fiets via een draadloze link naar je smartphone. Als je eenmaal verbonden bent, kun je nog meer uit je fietsbeleving halen.

De seizoenen veranderen, soms kunnen in de loop van een week de fietsomstandigheden variëren of kan je stemming omslaan – op sommige dagen wil je er gewoon op uit trekken om snel en hard over de trails te scheuren, terwijl je een andere keer juist verlangt naar een ontspannen tochtje om het lekker rustig aan te doen en een nieuwe omgeving in je op te nemen. SHIMANO’s E-TUBE PROJECT Cyclist-app maakt het gemakkelijk om de instellingen van je fiets aan te passen aan wat je te wachten staat, nog voordat je op het zadel gaat zitten.

Stel je rit op maat af met Shimano EP8 en de E-TUBE PROJECT Cyclist-app

Dankzij de geavanceerde aanpassingsniveaus kun je de instellingen van je fiets eenvoudig afstemmen op je rijstijl. Behalve dat je de ondersteuningskarakteristieken, functies van de bekrachtigingsschakelaar en het display kunt afstellen, kun je ook andere bedieningselementen aanpassen, variërend van basisinstellingen zoals de taal en achtergrond tot meer geavanceerde instellingen zoals automatisch schakelen. De meest recente versie van de E-TUBE PROJECT Cyclist-app heeft een vernieuwde visuele interface. Die is nog gebruiksvriendelijker en fouten worden onmiddellijk opgemerkt, zodat je ze direct kunt herstellen. Je kunt ook eenvoudig controleren of er nieuwe firmwareversies beschikbaar zijn, zodat de eenheid altijd volledig up-to-date is en over de nieuwste functionaliteit beschikt.

Als je het leuk vindt om instellingen te tweaken, zul je in je sas zijn – de verscheidenheid aan beschikbare aanpassingsmogelijkheden zal zelfs de grootste e-bike-sceptici bekeren. Je kunt elk bekrachtigingsniveau (Eco, Boost & Trail) op maat aanpassen, waardoor er in totaal 10 niveaus aan ondersteuningskarakteristieken zijn. Trapondersteuning wordt toegepast op basis van de druk op het pedaal – wanneer de Eco-modus is ingesteld, ga je zuinig om met de accucapaciteit en geeft het systeem minder ondersteuning. Als je de instelling op 'krachtig' zet, zul je merken dat de acceleratie scherper is, omdat er zelfs bij geringe pedaaldruk ondersteuning wordt geboden.

Een andere handige functie is de optie om het maximale ondersteuningskoppel te variëren van 20-85 Nm. Je kunt dit instellen op basis van het gebied waar je fietst en het terrein waarop je rijdt. Hoe lager je het ondersteuningskoppel instelt, hoe meer accuvermogen je bespaart.

Stel je rit op maat af met Shimano EP8 en de E-TUBE PROJECT Cyclist-app

De timing van de ondersteuning kan ook worden aangepast – als je die instelt op 'rustig' zal de ondersteuning vloeiend en evenwichtig zijn, terwijl als je hem instelt op 'snel' de bekrachtiging direct wordt geleverd zodra de crank wordt rondgedraaid.

Je kunt ook twee ondersteuningsprofielen aanmaken – bijvoorbeeld eentje voor woon-werkritten en eentje voor offroad-ritten in het weekend. Met een druk op de knop op je display kun je tussen beide profielen wisselen.

Elk profiel biedt specifieke, nauwkeurig afgestelde bekrachtigingsniveaus afhankelijk van hoeveel ondersteuning je nodig hebt, zonder dat dit ten koste van de controle gaat. Vervolgens kun je naar hartelust verfijningen doorvoeren wanneer je rijstijl en de omstandigheden veranderen.

Dit zal je fietsbeleving naar een hoger niveau tillen, omdat je zelfs tijdens een rit je rijprofiel vanaf je smartphone kunt wijzigen als je wat extra of juist minder ondersteuning nodig hebt.

EP8 levert ook 'power boosts' wanneer je die het hardst nodig hebt – stel het systeem in op de Trail-modus en hoe meer moeite je doet, hoe meer vermogen er wordt geleverd om je te ondersteunen.

Ride the Revolution – er is geen weg terug.

Deel dit artikel

Gerelateerde verhalen