Misschien komt het door het beruchte weer, de gevreesde muggen of omdat het zo afgelegen is. Wat de reden ook is, de ruige Schotse Hooglanden liggen niet op de radar van de meeste mountainbikers. Ga mee met avontuurfotograaf Dan Milner en Alex op een reis buiten de gebaande paden en door verlaten landschappen.

Deze vochtige, door insecten geliefde bergen zijn de thuisbasis van talloze trails. Ze hebben de vorm van lange, kronkelende, wilde, lege paden die verspreid liggen over de ruige bergen die Schotland van kust tot kust omsluiten. Van de koude Noordzee tot de stormachtige Atlantische Oceaan: een 190 kilometer lange reeks aan trails die wel eens het perfecte excuus voor een avontuur zouden kunnen vormen.

Gewapend met een frisse en duurzame kijk op de klassieke 'roadtrip' is dat precies wat Dan en Alex gaan doen: ze doorkruisen Schotland met de trein van Inverness naar de voet van Skye om zoveel mogelijk van de prachtige paden te rijden die vanaf de treinstations bereikbaar zijn.

Dit plan ontvouwt zich tot een vijfdaagse reis van ontdekkingen, kameraadschap en vindingrijkheid, terwijl onze fietsers conventies en de bekende Schotse bestemmingen die tijdens de recente UCI Wereldkampioenschappen in de kijker stonden ​​negeren om in plaats daarvan de minder bereisde paden te kiezen.

Dit is een verhaal over het omarmen van zowel de beloningen als de vrijheid van een mountainbike-roadtrip en de uitdagingen die gepaard gaan met de keuze om dit door één van de meest verlaten gebieden van Schotland met de trein te doen. Dit is een verhaal over een roadtrip waar geen tankstations en handige parkeerterreinen in voorkomen, maar inflexibele treinschema's, schaarse accommodatiemogelijkheden en een vrijwel totale afwezigheid van restaurants. Dit is niet Route 66.

Deel dit artikel

Gerelateerde verhalen