In Evolution Stories Aflevering 2, 'MS Makes Me', verkent Andy McKenna de Tweed Valley met beginnend mountainbiker Jonny White. Jonny is wielrenner, echtgenoot, vader en arts. En net als Andy is hij MS-patiënt.

Wat als je te horen krijgt dat je nooit meer kunt mountainbiken? De bekroonde film 'Evolution' - uitgebracht in oktober 2022 - laat zien hoe Shimano-rijder Andy McKenna omgaat met een leven waarin dit harde scenario de bittere waarheid is.

De e-MTB bracht uitkomst en veranderde Andy's leven waarin hij kampt met een ongeneeslijke uitdaging. In het volgende deel van Evolution Stories volgen we onze Schotse ontdekkingsreiziger op zijn Santa Cruz Heckler met EP8-motor. Andy gaat op zoek naar antwoorden op de moeilijkere vragen in het leven en trekt de trails op met nieuwe vrienden. Zijn optimisme en sprankelende vitaliteit zijn aanstekelijk.

De serie belicht Overcoming Multiple Sclerosis (OMS), een goed doel dat zich inspant om het leven van MS-patiënten zoals Andy te verbeteren.

In Evolution Stories Aflevering 2, 'MS Makes Me', verkent Andy McKenna de Tweed Valley met beginnend mountainbiker Jonny White. Jonny is wielrenner, echtgenoot, vader en arts. En net als Andy is hij MS-patiënt. Jonny combineert al deze dingen met zijn rol als medisch adviseur van het goede doel Overcoming MS. Deze organisatie is opgericht om een positieve levensstijl te promoten en mensen met MS te helpen een lang en gezond leven te leiden. Andy en Jonny zijn dankbaar dat ze deze manier van leven hebben ontdekt.

In de werkplaats, op de trails en bij het beste kopje koffie onderweg vertellen de twee over hoe zij omgaan met de beperkende factoren van MS, de lessen die MS hen heeft geleerd en het besef dat wat zij hebben geleerd voor iedereen even belangrijk kan zijn, niet alleen voor degenen die aan Multiple Sclerose lijden.

Jonny en Andy zijn wie ze zijn door MS en de perspectieven, aanpassingen in hun levensstijl en holistische benaderingen die Overcoming MS hen heeft helpen ontwikkelen. Hun levens zijn gevormd - en volgens hen gered - door een reeks veranderingen die de samenwerking tussen lichaam en geest ten goede komen. De genezende kracht daarvan werkt beter dan een pil of spuit.

Evolution Stories Aflevering 2: MS Makes Me

Deze korte film neemt een diepe duik in de therapeutische effecten van mountainbiken en het belang om te ontsnappen aan het dagelijks leven en buiten op het zadel te zitten. In deze aflevering ontmoeten we ook Jonny's vrouw Jenny. Ze kon de verleiding niet weerstaan om de wereldberoemde Tweed Valley trails te verkennen, en we kunnen haar geen ongelijk geven! Onder begeleiding van Andy's vrouw Aneela zien we een andere kant van de onzekere situatie waarin ze terecht zijn gekomen.

Dit is een mooi verhaal over verandering en aanpassing: twee van de meest voorspelbare en onvoorspelbare thema's in het leven, nietwaar? De bekende uitspraak 'tegenslag maakt je sterker' is niet echt van toepassing op dit verhaal. Want veerkracht vinden is niet altijd gemakkelijk: MS stopt nooit. Maar net als veel fietsers blijven Andy en Jonny op de pedalen duwen, de heuvels beklimmen en de afdalingen maken, omdat ze zo de energie opdoen om er weer een dag tegenaan te gaan.

Evolution Stories Aflevering 2: MS Makes Me

Deel dit artikel

Gerelateerde verhalen