Hoewel het mountainbiken altijd zijn aantrekkingskracht heeft gehouden op Andy McKenna, is het al een paar jaar geleden dat hij voor het laatst in de woeste bergen van Torridon was, daar waar hij ooit succesvol was als mountainbikegids. Het is tijd om opnieuw de strijd aan te gaan.

Andy heeft een inspirerende partner opgetrommeld om het op te nemen tegen deze bergreuzen uit Torridonian. In aflevering 4 van de serie 'Evolution Stories', Small Steps to Big Things, trekt Andy op met ultra-endurance avonturier Jenny Graham. In een van hun favoriete berghutten plannen ze tochten en spreken ze over wat belangrijk is in het leven en het verbreken van wereldrecords.

Als je met een wisselvallige gezondheid kampt en die ten koste gaat van je vaardigheden en zelfvertrouwen, als je favoriete plek om te mountainbiken daardoor ver buiten bereik lijkt... Waar kun je dan naartoe om ervoor te zorgen dat de vonk weer overslaat en het vuurtje aanwakkert, zodat je het epische terrein van de Northwest Highlands van Schotland gaat bedwingen?

Jenny is een laatbloeier in de wielersport. Ze is een alleenstaande moeder die tot ver in de dertig heeft gewacht om zichzelf te bewijzen. In 2018 vestigde ze een wereldrecord door in 124 dagen, 10 uur en 50 minuten rond de aardbol te fietsen, zonder ondersteuning. Geen vrouw deed dat ooit sneller.

Ze is niet alleen een geweldige avonturier, televisiemaker en auteur, maar ook een van de meest bescheiden, grappige en nuchtere vrouwen die Andy kent. Jenny kenmerkt zich door een rotsvast doorzettingsvermogen en een nonchalante waarom-zou-ik-dat-niet-kunnen-houding ten aanzien van grote dingen waarvan velen nog niet eens durven te dromen. Ze is het levende bewijs dat je iets kunt bereiken door bij uitdagingen in de sport en het alledaagse leven kleine stappen te nemen, zowel op fysiek als mentaal vlak.

Dit verhaal overstijgt legendarische wielerprestaties - het is een prachtige tocht vol hilariteit en warme gesprekken tussen vrienden. Het is een verhaal voor iedereen over persoonlijke uitdagingen en hoe je kleine stappen kunt nemen om de grotere dingen in het leven te boven te komen. Andy hoopte dat hij een klein beetje van Jenny's aanstekelijke energie zou kunnen overnemen om zijn levenslust in de bergen te herstellen. Maar is dat ook gelukt?

Andy's avonturen zijn ondersteund door onze DEORE XT-groepset en de krachtige EP8-aandrijving.

Deel dit artikel

Gerelateerde verhalen