Hier zijn de nieuwe EP-serie en DEORE XT Di2

Er gaat niets boven nieuwe trails in je omgeving vinden, of het nou gaat om een vers stuk singletrack in het bos om de hoek of een onbereden heuvel naar een verscholen uitkijkpunt. Dit nieuwe terrein levert onvergetelijke belevenissen op, prachtige gelegenheden om de grenzen van jou en je fiets op te zoeken en te verleggen.

SHIMANO’S compleet opgefriste EP-series en DEORE XT Di2 helpen je nieuw terrein ontdekken. De verbeterde EP8 (EP801) en EP6 aandrijvingen geven je het vermogen, koppel en vertrouwen om verder te fietsen, je grenzen op te zoeken en meer te genieten.

background image

De nieuwe EP8- en EP6-aandrijvingen

De opgefriste en technologisch geavanceerde EP-serie is gemaakt om je e-bike-avonturen naar een hoger plan te tillen dan je voor mogelijk hield.

De EP8 is de hoofdact: soepel, slim en met een maximaal koppel van 85 Nm en een breed trapfrequentiebereik. Het levert onovertroffen rijkwaliteit en verandert wat een e-MTB kan bereiken. Met slechts 2,7 kg is hij compact en superlicht, naadloos geïntegreerd in de fiets. De verbeterde warmteregulering maakt hem zeer betrouwbaar bij elk weer, waardoor zijn prestaties ook op lange beklimmingen constant zijn. Er zijn nu meer verbindingsopties en je kunt er accessoires van derden op aansluiten via de CAN- en ACC-poorten. Deze upgrades in combinatie met de automatische schakelfuncties FREE SHIFT en AUTO SHIFT indien gekoppeld aan DEORE XT Di2 maken een slimme analyse van je ritgegevens voor een betere dynamiek, zodat je rijgevoel betrouwbaar, aanpasbaar en natuurlijk wordt.

Voor een betrouwbaar, aanpasbaar en natuurlijk rijgevoel

De EP6 aandrijving zorgt voor een natuurlijke rijkwaliteit voor wie elke dag op een e-bike fietst. Hij biedt prestaties op EP8-niveau voor een betaalbaardere prijs voor wie zowel in de stad als op de trails avonturen wil beleven. Dit maakt een fiets betrouwbaar, soepel en krachtig, zodat je vertrouwen kunt winnen terwijl je langer mag genieten. Met 3 kg levert hij 85 Nm aan koppel en dezelfde verwerkingskracht als de EP8 met een motor waarop je kunt bouwen in elk weertype en op elk type trail.

De nieuwe DEORE XT Di2 en baanbrekende AUTO SHIFT en FREE SHIFT

De nieuwe DEORE XT Di2 tilt schakelkwaliteit naar hogere niveaus van betrouwbaarheid en prestaties met de integratie van elektronisch schakelen, EP-aandrijvingen en hypermoderne aandrijvingstechnologie. SHIMANO is er ook in geslaagd om de AUTO SHIFT en FREE SHIFT intelligente schakeltechnologieën te vernieuwen om je nog prettiger te laten fietsen.

FREE SHIFT met DEORE XT Di2 biedt je de kans om elektronisch te schakelen terwijl je de benen stilhoudt, dus als je weer door wil trappen, kom je zonder vermogen of cadans te verliezen in de juiste versnelling. FREE SHIFT kan elektronisch of handmatig worden bediend, zodat je altijd in de juiste versnelling zit als je uit lange afdalingen of lange vlakke stukken komt.

AUTO SHIFT met DEORE XT Di2 is de toekomst van het schakelen. Sensoren houden je trapfrequentie, koppel en snelheid bij en het systeem brengt je automatisch in de juiste versnelling zonder dat je iets hoeft te doen. Of je nu afremt voor een stop of versnelt uit een staande start, met het slimme, snelle en intuïtieve schakelsysteem kun je je helemaal richten op een beter verbonden en plezierigere rit. Mountainbikers krijgen meer vrijheid door het systeem voor ze te laten schakelen of op elk gewenst moment zelf de controle in handen te nemen.

background image

Volledig geïntegreerd systeem

De motoren van EP en DEORE XT Di2 gecombineerd met FREE SHIFT of AUTO SHIFT komen bij elkaar in het ultiem geïntegreerde systeem. Het levert soepel vermogen, intuïtief schakelen en gebruiksvriendelijke bediening op, zodat je helemaal in de flow kunt raken. Geen zorgen meer over schakelen of de vraag of je die schitterende steile klim op komt.

gecombineerd met FREE SHIFT of AUTO SHIFT

Aanpasbaar

Met de E-TUBE PROJECT Cyclist-app kun je je rit volledig aanpassen in de nieuwe FINE TUNE-modus, waar je 15 ondersteuningsmodi kunt instellen tot ze perfect zijn. Je kunt de niveaus van FREE SHIFT en AUTO SHIFT instellen, of je nu kiest voor de lichtheid van de startversnelling of liever afwisselt tussen 3 verschillende schakelmodi. Je kunt de trapfrequentie instellen die nodig is voor AUTO SHIFT en de responsiegevoeligheid tijdens het klimmen aanpassen. Zodra je klaar bent, kun je de afzonderlijke instellingen opslaan binnen twee profielen. De app maakt het ook mogelijk om de firmware draadloos te updaten naar de nieuwste versie, zo gaat updaten snel en moeiteloos.

background image
“Bij SHIMANO zijn we ontzettend blij dat we dit nieuwe ecosysteem mogen presenteren zoals alleen wij het kunnen maken. Onze innovatieve e-bikesystemen tillen de ervaringen van fietsers naar nieuwe, ongekende hoogten. Dit is het gevolg van de combinatie van ons Di2-schakelsysteem, aandrijftechnologie en EP-aandrijfeenheden.”

Jeroen van Vulpen - SHIMANO

Dit is de toekomst van het mountainbiken

SHIMANO’s EP-systemen gecombineerd met DEORE XT Di2 en FREE SHIFT of AUTO SHIFT vormen een geïntegreerd e-bikesysteem dat draait om jou en jouw rijstijl. Het resultaat is een slimme, adaptieve fiets die je verder brengt met het vermogen om routes te rijden waaraan je anders niet zou beginnen. Futuristische technologieën en slim schakelen komen samen voor een e-bikebeleving die je in verbinding brengt met je omgeving, zodat je nieuw terrein kunt verkennen.

Bekijk de EP-serie
Exploring New Grounds

Deel dit artikel

Gerelateerde verhalen