Na een succesvolle carrière in de crosscountry maakt Kathrin Stirnemann zich nu sterk voor de toekomst van het mountainbiken. Dit doet ze als coach van het nationale team van Zwitserland. Daarnaast rijdt ze e-MTB wedstrijden.

Kathrin Stirnemann heeft wereldtitels en Europese en Zwitserse titels in XCO en XCE in haar prijzenkast staan. Bovendien greep ze medailles op belangrijke kampioenschappen en stond ze veelvuldig op het podium van World Cups. Ze begon ooit als meisje met een fietspassie en groeide uit tot een succesvolle crosscountry rijder. Even maakte ze zelfs deel uit van een World Team op de weg. Eind 2020 stopte ze haar lange profcarrière. De populaire en gerespecteerde renster maakt nog altijd deel uit van de MTB-familie, alleen is haar rol nu anders. Kathrins focus ligt tegenwoordig voornamelijk op coaching.

background image

Ze trad in de voetsporen van haar vader door een opleiding tot coach te volgen. Vandaag de dag geeft ze leiding aan de Zwitserse  mountainbikemeiden (U19) van het nationale team en is ze nauw betrokken bij haar lokale club in Granichen. Kathrins ervaring en wedstrijdinstinct draagt ze niet alleen over op talenten, ze gebruikt die ook zelf nog steeds. Om precies te zijn in de e-MTB wereld. Vorig jaar won ze een zilveren medaille op de wereldkampioenschappen, wat voor haar een perfecte start in deze categorie was. Kathrin is sinds 2018 onderdeel van het Thomus RN Swiss Bike Team, waar blauw Shimano-bloed door de aderen stroomt. Ze rijdt op een mountainbike met SHIMANO EP8-motor.

Met de reeds dit jaar behaalde podiumplaatsen in e-MTB World Cups en de wereldkampioenschappen die voor de deur staan, zijn we zeer benieuwd naar hetgeen Kathrinde komende tijd laat zien. Ze is een renster die vorm geeft aan de toekomst van de sport.

Van succesvolle prof tot coach en e-MTB racer - Kathrin Stirnemann

Deel dit artikel

Gerelateerde verhalen