Nu steeds meer mensen hun liefde voor het mountainbiken (her)ontdekken, gaan we terug naar de basis zodat iedereen het maximale uit z'n mountainbike(-ervaring) kan halen. In vijf #newbikeday-video's geven Anna Glowinski (MTB-presentatrice en Shimano Supported Rider) en Chris Gibbs (hoofdgids van H+I Adventures en door Shimano opgeleide monteur) antwoord op de meest gestelde vragen (FAQ's) van beginnende mountainbikers over fietsonderhoud.

background image

Net zo belangrijk als een controle voordta je op pad gaat, is de poetsbeurt achteraf. Of je nu, zoals Anna, in het zonnig Spanje woont, of in het modderige Schotland, zoals Chris; reinig je fiets na elke rit zodat alle onderdelen goed blijven werken en langer meegaan.

Chris benoemt de belangrijkste aandachtpunten en legt uit waarom een schoonmaakbeurt zo belangrijk is. Anna ontdekt fiesonderhoud vooral draait om het ontwikkelen van goede gewoonten, en dat het zorgt voor een beter rijdende fiets en onderdelen die langer meegaan.

De volgende stap in het proces is het regelmatig onderhouden van je fiets. In aflevering drie van onze serie #newbikeday-video's bespreken Chris en Anna hoe je dit doet.

Deel dit artikel

Gerelateerde verhalen