Nu steeds meer mensen hun liefde voor het mountainbiken (her)ontdekken, is het tijd om in te zoomen op de basics. Om je te helpen het maximale uit je mountainbike(-ervaring) te halen. In deze serie van vijf #newbikeday-video's geven Anna Glowinski (MTB-presentatrice en Shimano Supported Rider) en Chris Gibbs (hoofdgids van H+I Adventures en door SHIMANO opgeleide monteur) antwoord op de meest gestelde vragen (FAQ's) van beginnende mountainbikers over fietsonderhoud.

background image

De meesten van ons kunnen het wel horen of voelen als het schakelen minder soepel verloopt dan voorheen, maar vaak weten we niet zeker wat het probleem is of hoe we het moeten oplossen. Chris laat Anna zien hoe ze haar fiets goed kan nalopen om vast te stellen waar het probleem ligt.

Van de kabelspanning tot het vervangen van onderdelen wanneer dat nodig is: Chris biedt een stappenplan om ervoor te zorgen dat Anna soepel kan blijven schakelen.

Met het versnellingsapparaat helemaal op orde, bekijken we in de laatste aflevering van deze serie #newbikeday-video's hoe je de remmen van je mountainbike moet onderhouden.

Deel dit artikel

Gerelateerde verhalen