Nu steeds meer mensen hun liefde voor het mountainbiken (her)ontdekken, is het tijd om in te zoomen op de basics. Om je te helpen het maximale uit je mountainbike(-ervaring) te halen. In deze serie van vijf #newbikeday-video's geven Anna Glowinski (MTB-presentatrice en Shimano Supported Rider) en Chris Gibbs (hoofdgids van H+I Adventures en door SHIMANO opgeleide monteur) antwoord op de meest gestelde vragen (FAQ's) van beginnende mountainbikers over fietsonderhoud.

background image

Wanneer moet je je mountainbike naar een Service Center bij jou in de buurt brengen en wat kun je realistisch gezien zelf doen om te verzekeren dat je fiets in goede staat verkeert? Dat is het belangrijkste onderwerp van gesprek tussen Anna en Chris in deze aflevering van de serie #newbikeday-video's over fietsonderhoud.

Zelfs als beginnende mountainbiker zijn er enkele dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je fiets soepeler rijdt. Denk hierbij aan het afstellen van de versnellingskabelspanning en het zorgen voor de juiste bandendruk, zoals Chris laat zien. Hij vertelt je ook hoe je kunt controleren of je fiets wat aandacht nodig heeft en wanneer het tijd is om onderdelen te vervangen. Je plaatselijke Service Center zal dat graag voor je doen.

Doe je het zelf of laat je het door een Service Center doen? De keuze is aan jou, maar hopelijk hebben de tips van Chris je het nodige vertrouwen gegeven om te bepalen wat er aan de hand is met je fiets en wat je hieraan kunt doen.

De volgende keer bespreken Anna en Chris hoe je ervoor zorgt dat je elke rit weer soepel schakelt. Bekijk hiervoor aflevering 4!

Deel dit artikel

Gerelateerde verhalen