Husqvarna heeft rijk verleden, een innovatief heden en een inspirerende toekomst. Dat geldt ook voor Guido Tschugg, Alexandre Fayolle en Simon Carlsson, ieder met zijn eigen verhaal dat perfect past bij het Zweedse merk waarop ze heel 2022 hebben gereden.

In deze korte film – Back to the Roots – maken Alex en Guido een road-trip naar Zweden om samen met Simon de geschiedenis van Husqvarna te ontdekken en lekker te scheuren over geweldige Zweedse trails op hun Mountain Cross MC6 machines.

We beginnen in het zuiden van Frankrijk waar Alex vertelt over zijn eerste kennismaking met crossmotoren en mountainbikes, zijn opmars naar het hoogste podium van de World Cup downhill, de daaropvolgende terugval en hoe e-bikes zijn liefde voor tweewielers weer aanwakkerden.

De volgende halte is Duitsland, waar we mountainbike-legende Guido Tschugg ontmoeten. De Red Bull Rampage-deelnemer en Four-Cross World Cup-winnaar is al vanaf het allereerste begin actief in allerlei disciplines van de mountainbikesport, inclusief e-MTB. Husqvarna wordt vaak geassocieerd met tuinbouwmachines en crossmotoren en Guido combineert dat met een paar serieuze dirt jumps in zijn achtertuin!

Husqvarna: Back to the roots

De laatste etappe van de trip is uiteraard Zweden: de thuisbasis van de bekende zelfbouwmeubels, Zweedse gehaktballetjes, het Husqvarna-museum en Simon Carlsson. Deze jonge Zweed heeft een mooie toekomst in de snelle wereld van het e-MTB-racen en weet zijn nationaliteit, zijn familie en zijn sport op een bijzondere manier aan elkaar te verbinden. 

Husqvarna: Back to the roots
Husqvarna: Back to the roots
Husqvarna: Back to the roots

Via herinneringen aan het rijden op grasmaaiers en de sensatie van een crossmotor, tot aan het fantastische rijgevoel van de Husqvarna MC6 met EP8-motor, is de cirkel telkens rond voor deze rijders. Geschiedenis wordt erfgoed. Passie wordt progressie. Je investeert opnieuw in jezelf, in kinderen en in je sport en zo blijf je groeien. 

Zoals ze bij Husqvarna zeggen, 'Alle wegen leiden naar de toekomst', zelfs de paden die je terugbrengen naar je roots. 

Ontdek de Husqvarna MC6.

Deel dit artikel

Gerelateerde verhalen