TUSSEN DE RACES DOOR

Met Camille Balanche

De meesten van ons weten heel goed wat er op sportief vlak gebeurt, want we kijken naar de races, analyseren de resultaten en bekijken honderden verbluffende foto's van wedstrijdlocaties over de hele wereld. Maar wat gebeurt er tussen de wedstrijden door? Dus op de dagen rond de races en in de resterende tijd als herstel, training en reizen om voorrang schreeuwen. Er komt zoveel meer bij MTB-wedstrijden kijken dan alleen de sportieve plicht op de fiets! Hetgeen je op je fiets monteert, hetgeen je eet en drinkt, hetgeen je doet én ervoor laat – dat en meer telt mee om succes te hebben. Kijk mee naar het deel van de sport dat je normaal niet ziet, in Tussen De Races Door.

Wat een jaar is het geweest voor Camille Balanche! De Zwitserse ster startte het seizoen in de regenboogkleuren en boekte als wereldkampioen in Leogang meteen haar eerste World Cup zege. Nadien stond ze bij elke World Cup op het podium, eindigde ze als derde in het algemeen klassement en als derde bij de wereldkampioenschappen.

Deze aflevering van Tussen De Races Door biedt een kijkje achter de schermen en laat zien wat nodig is om constant op zo'n hoog niveau te presteren: solide ondersteuning en een gelukkig hoofd. Voor Cam komt dit laatste neer op de tijd nemen om thuis te zijn, een goede routine ontwikkelen en lichaam en geest voortdurend fris houden. Tussen Maribor en Val di Sole volgen we Cam en haar partner Emilie Siegenthaler om te zien hoe dat eruit ziet (alvast een hint wat voor haar belangrijk is: bikeparken, zwembaden en tafeltennis!).

background image

Gerelateerde verhalen