In de wielersport is elke kilometer een gevecht, want iedere seconde telt. Daarom zijn zelfs de kleinste manoeuvres belangrijk. Het lachende gezicht aan het einde van een race is het resultaat van onophoudelijke inzet en toewijding. Shimano presenteert In Between the Races. Deze videoreeks geeft inzicht in de nauwgezette voorbereiding en intense focus in aanloop naar - en tijdens - de UCI Mountain Bike World Series. Deze keer zijn we in Nové Město.

We volgen de ervaren alleskunners Pauline Ferrand-Prévot en Tom Pidcock van INEOS Grenadiers op weg naar Nové Město in Tsjechië. Dit bergachtige Moravische juweeltje staat bekend om zijn sprookjesachtige bergkammen en glooiende heuvels met rivieren die dwars door het gebied stromen. De bossen liggen bezaaid met lastige rotsformaties en verraderlijke wortels, waardoor dit stukje natuurlijke schoonheid de perfecte plaats is voor een MTB-uitdaging van de bovenste plank.

Met In Between the Races nemen we een kijkje in het dagelijks leven van MTB-toppers. Van rustdagen en verplaatsingen tot intensieve trainingen en gesprekken met coaches, alles is gericht op prestaties. "Meestal train ik graag alleen", vertelt Pidcock ons. "Maar met een ervaren renster als Pauline is het echt leuk om in teamverband te trainen. Zij heeft van ons tweeën de meeste kampioenschappen gewonnen, dus ik kan veel van haar leren."

Op de wedstrijddag hebben de INEOS-mechaniekers de met XTR uitgeruste Pinarello-fietsen perfect afgesteld en zijn het weer en de parcoursen tot in de kleinste details geanalyseerd. Het enige wat de renners nu nog moeten doen, is de stap naar het podium bij de UCI Mountain Bike World Series zetten. Tom Pidcock en Pauline Ferrand-Prévot zijn meer dan klaar voor deze enorme taak.

Deel dit artikel

Gerelateerde verhalen