Maak kennis met een nieuw soort e-MTB. Lichter, stijver, sterker, speelser. Ga verder dan ooit en waag je op onbekend terrein.

Vorig jaar Canyon presenteerde de Spectral:ON met onze EP8-motor die de grenzen verlegde van de mogelijkheden van een e-MTB. Nu is de gloednieuwe Spectral:ON met EP8 geland en ook deze herschrijft de regels van de e-MTB.  

Canyon wilde een gloednieuwe versie ontwerpen van de populaire e-bike die bekend staat om zijn speelse en veelzijdige rijkwaliteit en die het vermogen en bereik naar onvermoede hoogte stuwt. 

Als gevolg is Canyons Spectral:ON net zo thuis op steile, technische beklimmingen als op langere stukken vloeiende singletrack. Nu heb je het vermogen en bereik om langer en verder door te rijden dan ooit tevoren.  

Er zijn twee accuopties beschikbaar: de 720 Wh biedt 15% meer bereik dan z'n voorganger en weegt ook nog eens minder. De gigantische versie met 900 Wh biedt genoeg vermogen en intelligentie om met één lading wel 100 km en 2.000 hoogtemeters aan te kunnen. Zo hoef je niet meer bang te zijn dat je te weinig bereik hebt en kun je veel meer van een e-MTB verwachten.  

De EP8 geeft ook de steun in de rug die je over de venijnigste beklimmingen helpt dankzij zijn maximumkoppel van 85 Nm. Zo kun je heuvels veroveren die je eerst niet eens in je dromen durfde aan te vallen. 

Ondanks het extra accuvermogen blijft Spectral:ON wendbaar en speels rijden. Puur genieten, ongeacht het terrein of hoogteverschil. De energieke, veelzijdige en speelse fiets met 155 mm achtervering en een 'mullet' set-up met een 29” voorwiel en een 27.5” achterwiel laten je over elk type trail vliegen, van ruige paden vol stenen tot singletracks met boomwortels, omdat het lage zwaartepunt je stevig op de grond houdt.  

Dankzij de EP8 kun je hem ook afstemmen op je persoonlijke rijstijl: met onze gebruiksvriendelijke E-TUBE PROJECT Cyclist-app pas je de ondersteuningsdynamiek van je fiets en de instellingen van het accubeheer aan.

Als je ons niet gelooft, lees dan wat het tijdschrift E-MOUNTAINBIKE zegt. Dat concludeert dat deze nieuwe Spectral:ON aanzienlijk beter dan zijn voorganger.

“De nieuwe Canyon Spectral:ON van 2022 is een lichtvoetige held van alledag met een speels karakter en een enorm accuvermogen, intuïtief stuurgedrag voor zowel beginners als experts. Dankzij de accuoptie van 900 Wh hoef je je geen zorgen meer te maken over het bereik, terwijl het stuurgedrag net zo goed is!”

Beleef meer avonturen met de Spectral:ON van Canyon.

Meer Info Op CANYON.COM

Deel dit artikel