Ben je klaar voor hoge bergen, grote accu's en heel veel energie? Volg dan de e-Tour du Mont Blanc van EP8 met het doldwaze duo José Hermida en Ralph Näf. Druk op Play voor een gezonde dosis e-MTB-inspiratie. Daarna ga je glimlachend op zoek naar een race om aan mee te doen.

background image

Hermida en Näf waren van 2004 tot 2012 ploeggenoten bij Multivan-Merida en grote namen in die tijd. Ze regen mondiale, Europese en nationale titels aaneen en werden aanbeden door fans en collega-renners. Spaanse schwung en Zwitserse precisie vormden toen een perfect paar. Dankzij Shimano zijn ze tien jaar later weer bij elkaar in een profploeg.

De best vrienden gingen voor de e-Tour du Mont Blanc: drie dagen, 190 km en meer dan 10.000 meter klimmen in een schitterend mountainbikegebied. Het doel was zo snel fietsen als José praat. Nee, grapje, dat is natuurlijk onmogelijk! Het ging om lol maken en met 630 Wh vermogen en een eindeloze stroom verhalen en grappen was dat een fluitje van een cent.

Vroeg opstaan, lange dagen en zware trails konden de glimlach niet van hun gezichten halen. Hoewel ze niet voor een goede uitslag gingen, kun je wel zien dat deze mannen nog steeds bijzonder fit zijn en graag zo hard mogelijk gaan! De EP8-motor hielp ze bergop en hun klasse liet ze stijlvol dalen.

Ze verdwaalden, werden moe, gingen uit hun dak en luisterden drie dagen naar elkaars verhalen. Of beter gezegd, Ralph luisterde naar die van José!

Deel dit artikel

Gerelateerde verhalen