Voor ons bij SHIMANO draait alles in de eerste plaats om het fietsen. Dus als we aan nieuwe e-MTB-technologie werken, is dit met het doel om jouw beleving als fietser nog beter te maken.

E-bikes zijn fantastisch, ze hebben de fietsindustrie voorgoed veranderd. E-bikes maken het fietsen toegankelijker, stellen fietsers in staat om verder te rijden en meer terrein te verkennen, en helpen je om kennis te maken met nieuwe fietservaringen. Het enige dat e-bikes volgens ons niet zouden mogen veranderen, is de essentie van het fietsen; het natuurlijke gevoel van fietser en fiets die naadloos met elkaar samenwerken.

Fietsen met hulpmotor of e-mountainbikes

Wanneer je op een e-MTB rijdt, trap je de pedalen nog steeds rond; maar het is alsof je je allerbeste dag beleeft en beschikt over een fitheid en kracht die je nooit voor mogelijk hebt gehouden. Op een e-MTB ben je geen passagier: het zijn jouw vaardigheden, kracht en techniek die de fiets onder controle houden. Alleen maar vermogen, vermogen, vermogen zorgt niet voor een geweldige natuurlijke rijervaring. Hoe dat vermogen wordt geleverd, is wat het verschil maakt - intuïtieve kracht die klaar staat om je te helpen als jij op de pedalen duwt.

Trapondersteuning bootst de manier waarop je rijdt na en werkt dus alleen wanneer je hem nodig hebt en in respons op de behoeften van de fietser. De motorondersteuning grijpt soepel aan, op gecontroleerde wijze, en verdwijnt zonder dat je er erg in hebt wanneer je met trappen stopt of je snelheid boven de 25 km/u uitkomt. Je weet dat hij er is omdat je dat steuntje in de rug voelt, maar je hoeft er niet over na te denken.

Fietsen met hulpmotor of e-mountainbikes

Om de e-MTB en fietser in perfecte harmonie te kunnen laten samenwerken, moet elk onderdeel perfect zijn geïntegreerd. System engineering van SHIMANO is ontworpen om te verzekeren dat jouw e-MTB meer is dan slechts de som van zijn onderdelen. Alle onderdelen van de fiets - van de slimme e-MTB-software tot de componenten die je in staat stellen te schakelen, remmen en trappen - werken naadloos samen. Tijdens het rijden voel je je één met je fiets en je e-MTB wordt een deel van jou.

We voeren die filosofie zelfs nog een stapje verder door met onze E-TUBE-app. Daarmee kun je rechtstreeks communiceren met je fiets en het gedrag van de trapondersteuning instellen om de ideale balans te kiezen tussen het koppel en je trapkracht, zodat die is afgestemd op jouw favoriete rijstijl. Je kunt het koppel aanpassen aan de trailomstandigheden en wisselen tussen vooraf ingestelde profielen om de trapondersteuning te regelen en een rijgevoel te creëren dat precies is zoals jij dat wilt.

Fietsen met hulpmotor of e-mountainbikes

Om te zorgen voor een perfect natuurlijk gevoel op een e-MTB is het ook belangrijk hoe hij klinkt en hoe hij eruit ziet. Tijdens het fietsen willen we onze omgeving horen; het gekletter van wielen over de stenen, het perfect getimede schakelen van de versnellingen, het geluid van banden die zich een weg banen door losliggend grind of een berm. Wat we niet willen horen, is het luide gezoem van een motor. Als je tijdens het fietsen omlaag kijkt, wil je niet een wirwar van schermen, draaiknoppen of toetsen zien. Daarom hebben we strakke en compacte schakelaars en schermen gemaakt. Dit opgeruimde bedieningsgedeelte, een stuur zonder allerlei tierelantijnen en de vrijwel geruisloze motor zorgen ervoor dat je e-MTB meer aanvoelt als een gewone mountainbike.

We ontwerpen e-MTB’s om je rijervaring te verbeteren, niet om deze compleet te veranderen. Fietsen draait om eenvoud, de rest van ons leven is al ingewikkeld genoeg. Elk stukje technologie dat we ontwerpen heeft als doel om jouw e-MTB-rit natuurlijk te laten aanvoelen, we willen niet dat iets je aandacht afleidt van het fietsplezier. Wil je zelf ontdekken hoe goed we dat voor elkaar gekregen hebben? Boek dan vandaag nog een proefrit!

Deel dit artikel

Gerelateerde verhalen