De afgelopen jaren is het aantal mensen dat een nieuwe mountainbike heeft gekocht explosief gestegen. Steeds meer liefhebbers trekken er in het weekend op uit om met vrienden en familie de plaatselijke trails te verkennen. Ze genieten met volle teugen van het rijden door de natuur en de vrijheid die het mountainbiken biedt.

De meeste mensen kopen een mountainbike en beginnen gewoon te fietsen, zonder eerst stil te staan bij alle kennis en kunde die helpt om alles uit je fiets te halen.

Voor deze serie hebben we Andrew Neethling, ex-downhillprof en mountainbikecommentator, gevraagd om tips en advies te delen met beginnende mountainbikers, zodat jij vanaf de eerste dag goede routines ontwikkelt en het vertrouwen en de vaardigheden krijgt om lekker met je mountainbike op avontuur te gaan.

background image

In de eerste aflevering gaat Andrew terug naar de basis, het instellen en klaarmaken van je fiets. Pedaalkeuze, vering, bandenspanning, remmen, en zadelposities, alles komt aan bod. Ook helpt hij je bij het vinden van de ideale set-up die past bij jou en je rijstijl. Dat is cruciaal om het maximale uit je mountainbike te halen.

Nu je tevreden bent met de afstelling van je fiets, is het tijd om te gaan rijden! In de volgende afleveringen neemt Andrew verschillende mountainbikevaardigheden onder de loep. Hij splitst ze op in hapklare brokken, zodat je elke vaardigheid perfect kunt oefenen.

In de volgende aflevering van deze serie over MTB-skills laat Andrew geeft andrew klimtips en laat hij zien hoe je een steile klim oprijdt.

Je fiets klaarmaken voor gebruik

Deel dit artikel

Gerelateerde verhalen