NIEUWE DEORE XT EN DEORE MET LINKGLIDE-TECHNOLOGIE:

Soepele en naadloze prestaties die gemaakt zijn voor de lange duur

Maak kennis met minder slijtage van het aandrijfsysteem. Dankzij SHIMANO DEORE XT en DEORE met LINKGLIDE-technologie kun je jarenlang genieten van vele onderhoudsarme fietskilometers zonder je zorgen te hoeven maken over het moeten vervangen of repareren van onderdelen.

Nieuwe DEORE XT en DEORE met LINKGLIDE-technologie

Door de snelle groei van e-bikes en uiteenlopende rijstijlen is de duurzaamheid van aandrijfsystemen een hot topic geworden. Bij SHIMANO hebben we gemerkt dat veel fietsers de neiging hebben om lange tijd in dezelfde versnelling te fietsen. Dit leidt tot ongebruikelijke slijtage. Schakelen – en fietsen – met kracht op de pedalen vermindert de prestaties van de aandrijving.

Om dit probleem op te lossen ontwierpen en ontwikkelden we de nieuwe LINKGLIDE-technologie die specifiek bedoeld is om de slijtage van aandrijfsystemen te verminderen. Het resultaat luidt een nieuw tijdperk in van duurzame, slijtvaste aandrijfsystemen die de naadloze schakelwerking bieden waarom SHIMANO vermaard is. Tegelijkertijd hebben we de totaalprestaties van elk onderdeel verbeterd, en daarmee het pure trapplezier.

DEORE XT (1x11-speed) en DEORE (1x10-speed) met nieuwe LINKGLIDE-technologie zijn bedoeld voor gebruik op tal van uiteenlopende fietsen en bij vele verschillende rijstijlen, maar zijn met name geschikt voor e-bikes met een hoog koppel.

BEWEZEN TECHNOLOGIE

LINKGLIDE-technologie is gebaseerd op HYPERGLIDE+-technologie – de favoriet van sportieve fietsers en wedstrijdrijders die snel schakelen en een laag gewicht weten te waarderen. LINKGLIDE-aandrijfsystemen zijn speciaal geconstrueerd om langer mee te gaan en toch een soepele en directe schakelwerking te bieden – in combinatie met een fantastische trapervaring.

ONDER DE MOTORKAP

DEORE XT en DEORE met LINKGLIDE-technologie zijn robuust geconstrueerd om de dagelijkse slijtage aanzienlijk te verminderen. Een geoptimaliseerd tandprofiel en een geoptimaliseerde schakelpoort houden je ketting langer op de fiets – en voorkomen dat hij overslaat. Je profiteert ook van soepeler op- en afschakelen en minder schokbewegingen bij het trappen – vooral nuttig bij het krachtig optrekken en afremmen van e-bikes.

WAAROM UPGRADEN?

DEORE XT en DEORE met LINKGLIDE-technologie zijn niet compatibel met andere SHIMANO-aandrijfsystemen. Daarom zul je moeten upgraden naar het complete LINKGLIDE-aandrijfsysteem: cassette, achterderailleur, schakelversteller en (optioneel) ketting. Dit zorgt er echter niet alleen voor dat je vele jaren lang van naadloze schakel- en trapprestaties zult kunnen genieten, maar helpt je ook de waarde van je fiets te behouden en deze er als nieuw uit te laten zien. Bovendien is er minder onderhoud nodig.

WELKE AANDRIJFTECHNOLOGIE PAST BIJ JOU?

Fietser of racer?

Een alledaagse rijder die graag vele jaren lang wil genieten van comfortabele fietstochten? Kies LINKGLIDE. Sportief en competitief? Ga voor HYPERGLIDE+.

Lichtgewicht of duurzaam?

HYPERGLIDE+-aandrijfsystemen zijn specifiek ontworpen om licht te zijn. Een paar grammetjes minder kunnen tenslotte net het verschil maken. LINKGLIDE is een beetje zwaarder maar ook duurzamer, zodat je maximaal kunt genieten van je fiets*. Dit systeem is gemaakt om verder mee te fietsen, vereist minder onderhoud en behoudt door de jaren heen meer van zijn waarde.

* Uitgebreide tests hebben bewezen dat LINKGLIDE drie keer zo duurzaam is als HYPERGLIDE.

Sneller schakelen of soepeler schakelen?

Tijdens een wedstrijd telt elke seconde. Je kunt op HYPERGLIDE+-technologie vertrouwen als het aankomt op een hoogwaardige, nauwkeurige schakelwerking onder alle omstandigheden. Als je echter geen strijd met de klok voert, maar gewoon een plezierige fietstocht wilt maken, biedt LINKGLIDE een sublieme schakel- en trapervaring – zelfs wanneer je accelereert of heuvelop van versnelling verandert. Nieuwkomers in de wereld van het e-biken die nog bezig zijn de schakeltechnieken volledig onder de knie te krijgen, zullen ook profijt hebben van alles wat LINKGLIDE te bieden heeft. Hier vind je alles wat je moet weten over DEORE XT en DEORE met nieuwe LINKGLIDE-TECHNOLOGIE. Onze nieuwe aandrijfsystemen zijn vanaf de zomer van 2021 te vinden op fietsen van diverse grote merken.

Deel dit artikel

Gerelateerde verhalen