background image

Nadat hij in 2021 het wereldkampioenschap had gewonnen en als mountainbiker de meeste prijzen in de wacht had gesleept, kwam Greg Minnaar, alias "The Goat", ietwat traag op gang in de eerste ronde van de 2022 DH World Cup. Na die eerste ronde van de DH World Cup gaat Greg terug naar de Alpen. In het Santa Cruz Syndicate hoofdkantoor bereidt hij zijn fiets, lichaam en geest voor op de rest van de UCI Downhill World Cup.

De juist flow vinden op de downhillfiets is essentieel voor topatleten. Om die reden werken Greg en zijn mecanicien Lyle Hyslop als een team nauw samen. Ze brengen de knelpunten in kaart en zoeken naar oplossingen voor verbetering. Samen stellen ze Gregs fiets af om een comfortabele en betrouwbare basisafstelling te creëren voor de rest van het seizoen.

Nadat alle puzzelstukjes op de juiste plek liggen en de fiets helemaal goed is afgesteld, is het tijd om aandacht te geven aan lichaam en geest. Een bezoek aan de sportschool en mentale rust is precies wat Greg nodig heeft om uit de startblokken te knallen in de komende races.

off the clock greg minnaar

In de afgelopen jaren heeft Greg zijn Santa Cruz Bullit eMTB gebruikt om meer uit zijn trainingsritten te halen. De mogelijkheid om de instellingen aan te passen op basis van het terrein, zorgt ervoor dat Gregs fiets helemaal is aangepast aan de trainingsomstandigheden.

"De e-bike kwam tijdens de lockdown in mijn leven. Dit was voor mij de tool om te trainen. Ik kon twee keer de afstand op deze berg doen, drie of vier keer naar de top rijden en meer downhillen. Er is geen betere manier om te fietsen dan op een fiets die zo lijkt op een downhillfiets."

De vroege seizoensonderbreking is precies wat Greg nodig had om zijn tempo terug te vinden en met vertrouwen aan de laatste rondes van de World Cup te beginnen. Om seconden te winnen, is het belangrijk om in de vrije tijd wat quality time te hebben.

Greg ging onlangs onderuit tijdens de laatste World Cup van het seizoen in Val di sole. We wensen hem het allerbeste met zijn herstel. Hij is ongetwijfeld weer snel in training ter voorbereiding op het volgende seizoen.

off the clock greg minnaar
off the clock greg minnaar
off the clock greg minnaar
off the clock greg minnaar
off the clock greg minnaar
off the clock greg minnaar
off the clock greg minnaar
off the clock greg minnaar
off the clock greg minnaar

Deel dit artikel

Gerelateerde verhalen