DEORE 12-SPEED

Onderscheiden trickle-down-technologie

Trickle-down-technologie wordt door SHIMANO overal toegepast, van schakelverstellers tot schoenen, waardoor de technologie van onze topgroepen tegen lagere kosten ook in onze andere groepen verkrijgbaar is. De meest recente versie van de DEORE-groep is een sprekend voorbeeld van deze filosofie en biedt de nieuwste 12-speed technologie voor een aantrekkelijke prijs.

Wij houden van DEORE en dus is het altijd mooi om te horen dat anderen er ook van houden! Pinkbike en Singletrack Magazine behoren tot de publicaties waarbij DEORE onlangs in de prijzen is gevallen. We zijn er trots op dat we in categorieën als 'Beste hardware' en 'Meest waardevolle product van het jaar' met de zege aan de haal zijn gegaan.

WAT IS TRICKLE-DOWN-TECHNOLOGIE EIGENLIJK PRECIES?

Bij SHIMANO willen we de allerbeste renners in de wereld de beschikking geven over de allerbeste onderdelen. Daarnaast willen we iedereen in de wereld de beschikking geven over de allerbeste onderdelen die passen bij hun budget. Dit betekent niet dat we verschillende technologieën gebruiken of een verschillende functionaliteit ontwikkelen. Nee, we ontwikkelen grensverleggende technologie voor het topsegment en passen die vervolgens ook in onze andere onderdelengroepen toe.

Hoe is het dan mogelijk dat de toptechnologie van XTR ook verkrijgbaar is in producten uit het middensegment of op instapniveau, zoals DEORE? Het simpele antwoord luidt: door het materiaal. De functionaliteit is hetzelfde, maar de productiemethoden verschillen. Elementen van carbonfiber worden bijvoorbeeld vervangen door aluminium of staal. Zo kan de technologie ook in de goedkopere categorieën worden toegepast.

In dit geval zorgen SHIMANO DEORE-onderdelen voor een nieuw niveau aan topprestaties in het instapsegment door baanbrekende, hoogwaardige mountainbiketechnologieën beschikbaar te stellen op een nieuw prijsniveau.

DIT IS DE TECHNOLOGIE DIE DE PRIJZEN BINNENSLEEPT:

SHIMANO DEORE M6100 is een compromisloze groep die het volledige scala aan technologische 12-speed innovaties biedt die oorspronkelijk door de XTR M9100 werden geïntroduceerd. Inclusief...

Een 10-51T cassette - dat is een enorm breed versnellingsbereik van 510%!

HYPERGLIDE+ - voor een drastisch hogere schakelsnelheid, zodat je soepel op en af kunt schakelen langs de hele cassette, zelfs als je volop kracht zet op de pedalen.

I-SPEC EV - ergonomische aanpassingen zodat je de bedieningselementen op het stuur veel beter op je eigen wensen kunt afstemmen.

Direct Mount-kettingbladen - veilige en snelle bevestiging van het kettingblad. Het wisselen van kettingbladen is een fluitje van een cent!

Ketting met een verlengde binnenschakel - soepeler schakelen en een betere kettingretentie.

MICRO SPLINE CASSETTENAAF-ontwerp - heeft dezelfde breedte als bestaande cassettenaven, maar maakt het mogelijk een 10-speed tandkrans aan je 12-speed aandrijving toe te voegen. Micro Spline-cassettenaafbody's hebben 23 kleinere, gehoekte zaagtandkartels met gelijke onderlinge tussenafstanden om beschadiging van de tandkransen te beperken.

Klik op de onderstaande link voor meer technologie en meer informatie.

EN DIT ZIJN DE PRIJZEN:

 

2020 SINGLETRACK AWARDS

BESTE HARDWARE

 

"Shimano XTR, XT en zelfs SLX domineren altijd het nieuws, maar dit jaar was Deore een van de verrassingen van de Japanse onderdelenfabrikant. Deore is altijd een budgetvriendelijk aandrijfsysteem geweest, maar de nieuwste editie maakt het een meer relevante keuze voor veel mountainbikers. Naast de handige functies, nieuwe remmen met 2 zuigers en vernieuwde mechanica aan de achterzijde, ziet de nieuwe Deore er ook nog eens geweldig uit."

 

2020 PINKBIKE AWARDS

MEEST WAARDEVOLLE PRODUCT VAN HET JAAR

 

"Deore is altijd het meer budgetvriendelijke aandrijfsysteem van Shimano geweest en de updates die het dit jaar heeft ontvangen, maken het een klasse apart. Niet alleen presteert het goed, maar het biedt ook een brede compatibiliteit en heeft bijbehorende 11-speed en 10-speed groepen die veel van de kenmerken van de volledig uitgeruste 12-speed editie toepassen in een nog meer waardegericht pakket. Een derailleur, schakelversteller, cassette, ketting en crankstel voor minder dan $300 is heel veel waar voor je geld. Deore biedt veel van de prestaties die we in de groepen uit de hogere categorieën terugvinden en is het aandrijfsysteem met het grootste bereik in dit prijssegment dat op zo'n niveau presteert."

 

2020 PINKBIKE AWARDS

ONDERDEEL VAN HET JAAR

 

"Shimano's Deore 12-speed aandrijfsysteem levert indrukwekkende prestaties voor een prijs in de buurt van instapniveau. Shimano's M6100 Deore-aandrijfsysteem biedt in feite alle prestaties van XTR, maar voor een fractie van de prijs. En dat doet het zonder de goedkope, plastic-achtige elementen die je wellicht zou verwachten bij een aandrijfsysteem dat rond de $300 kost."

 

ENDURO MOUNTAINBIKE MAGAZINE

'BESTE MTB-MERK'-ONDERSCHEIDINGEN IN 2020

 

SHIMANO ontving ook 'Beste merk'-onderscheidingen van mountainBIKE Magazine en ENDURO Mountainbike Magazine voor respectievelijk zijn versnellingsonderdelen en remmen.

We bedanken iedereen die op SHIMANO en DEORE heeft gestemd en we bedanken de media dat ze ons genomineerd hebben. Laten we proosten op meer technologie, meer trickle-down-functionaliteit en meer tijd op onze fietsen!

Deel dit artikel

Gerelateerde verhalen