Een party-animal annex MTB-downhillracer in de jaren 90 of het gezicht van de Red Bull UCI World Cup. Aardige kans dat je wel eens van Rob Warner hebt gehoord. Rob vertelt over de hoogte- en dieptepunten in zijn carrière en hoe e-MTB's zijn leven hebben veranderd.

background image

Rob Warner is een vaste waarde in het mountainbikewereldje sinds de begindagen. In de jaren 90 was hij een professionele downhillracer en wereldbekerwinnaar die de reputatie had het leven van een rockster te leiden. Nu kennen we hem vooral als de stem die op Red Bull TV live commentaar levert bij mountainbikewedstrijden om de UCI World Cup in alle uithoeken in de wereld.

Toen Rob in 2006 afscheid nam van het professionele wedstrijdcircuit had het mountainbiken voor hem niet meer dezelfde aantrekkingskracht als toen hij verliefd werd op de sport; dat gevoel van snelheid, avontuur en de vrijheid die daarbij hoorde. Contracten, sponsorverplichtingen en de druk om constant te moeten trainen en presteren, hadden hun tol geëist. Daardoor had hij een hekel gekregen aan de sport waaraan hij ooit zijn hart had verpand en raakte hij meer dan zes jaar geen fiets meer aan.

Pas toen hij e-MTB's ontdekte, werd Rob opnieuw verliefd op de sport die zijn hele leven had vormgegeven. Hij had over ze gehoord en wist wat er gezegd werd over mensen die erop reden. Toen hij het zelf probeerde, wist hij echter meteen dat hij weer wilde gaan fietsen. De ondersteuning die zijn Vitus E-Sommet met EP8-motor wist te leveren, nam de druk weg dat hij zou moeten presteren als hij weer op het zadel plaatsnam. Na meer dan 6 jaar kon Rob fietsen om het fietsen zelf, gewoon voor zijn plezier, en vond hij dat gevoel van vrijheid en opwinding terug dat hij had gevoeld in de jaren dat hij zich opwerkte tot een eliterenner.

Zijn hervonden liefde voor het fietsen opende deuren voor hem naar nieuwe kansen en avonturen buiten het kortstondige topsportbestaan, waarvan hij na zijn afscheid van de wedstrijdsport nooit had durven dromen. Nu staat Rob aan het begin van een nieuw hoofdstuk in zijn carrière als professioneel mountainbiker, iets dat nooit mogelijk zou zijn geweest zonder zijn e-MTB.. 

Gerelateerde verhalen