WANNEER ELKE MINUUT DIE JE NIET OP DE TRAILS BENT VERSPILDE TIJD IS

The trails are calling. En voor Camille is het onmogelijk die lokroep te weerstaan. Vooral als Les Deux Alpes je speelplaats is…

Ieder van ons kent dat gevoel. Een vlugge blik op de klok. De minuten lijken zich voort te slepen. Nog 25 te gaan totdat je die stoel kunt verlaten waarop je de afgelopen 7,5 uur hebt gezeten. Maar ze tikken pijnlijk traag weg.

Dan is eindelijk het mooiste moment van de dag aangebroken: je werk zit erop, tijd om je helm vast te gespen, je handschoenen aan te trekken, op je fiets te springen en de trails te verkennen.

trails-video

Voor Camille Blanchard, een lasingenieur uit Les Deux Alpes, is deze tijd na het werk extra speciaal. Zo ver het oog reikt is hij omringd door bergen, die enkele van de mooiste trails ter wereld bieden. Zijn manier om te ontspannen, is zijn fiets in zijn bestelbusje te gooien, omhoog te rijden naar een van de vele trails in de buurt, zijn fiets met het voorwiel richting het dal te zetten en te beginnen met rijden.

Het maakt niet uit wat voor weer het is of hoeveel energie hij heeft, zijn fiets is het enige waar Camille aan kan denken – niet alleen op het werk, maar al vanaf het moment dat hij wakker wordt. “Ik zit om 8 uur 's ochtends al met mijn gedachten bij het fietsen”, geeft hij toe. “Om eerlijk te zijn, denk ik er continu aan.”

En wie kan het hem kwalijk nemen? Als het Alpenlandschap je achtertuin is en kilometerslange trails op je liggen te wachten om ontdekt te worden, zijn er maar weinigen die hun aantrekkingskracht zouden kunnen weerstaan.

THE TRAILS ARE CALLING

Camille steekt zo veel mogelijk van zijn vrije tijd in het berijden van de lokale trails. “Ik kan met mijn busje de bergen in rijden om te freeriden en achteraf overnachten in een prachtig landschap”, zegt hij. “Mijn favoriete lokale trails zijn de Double Black Mamba in het EVO Bike Park en de Derby-trail in Chamrousse.”

Door het EP8 e-bikesysteem van SHIMANO heeft Camille's manier van rijden een ware transformatie ondergaan. Behalve dat techniek en fietsevolutie hem als ingenieur na aan het hart liggen, kwam hij er ook achter dat je jezelf met een e-bike extra hard kunt pushen.

Voorbij zijn de dagen dat hij na één rondje zijn spullen inpakte en naar huis ging omdat zijn benen vermoeid waren en de duisternis begon in te vallen. Het EP8-systeem betekent dat hij snel kan wisselen tussen het ene bekrachtigingsprofiel en het andere – hij gebruikt de Trail-modus op snelle singletracks en activeert vervolgens de Boost-modus wanneer hij wordt geconfronteerd met technische beklimmingen over rotsachtig terrein. En dat doet hij met een eenvoudige klik op de knop.

DE TRAILS ROEPEN

De Boost-modus is speciaal geschikt voor steile beklimmingen, omdat die je aanzienlijke trapondersteuning geeft als je die het hardst nodig hebt – altijd handig wanneer je je een weg naar boven baant op de laatste 20%-klim van de dag. Dit betekent dat Camille nu twee rondjes kan rijden, terwijl hij vroeger slechts de tijd en kracht had voor eentje. En dan heeft hij nog genoeg energie en zelfvertrouwen over om op weg naar beneden een paar extra frontflips te doen.

En voordat de zon ondergaat, is er af en toe zelfs tijd om de fiets weer in het busje te zetten en nog hoger de berg op te gaan voor een extra run, voordat hij het de volgende dag allemaal opnieuw doet zodra zijn werkdag er weer op zit.

Deel dit artikel

Gerelateerde verhalen