De e-bikemarkt blijft groeien en trekt steeds meer nieuwe fietsers aan die de wereld van e-mountainbikes ontdekken. Wij willen hen helpen zich te ontwikkelen tot zelfverzekerde e-mountainbikers. In onze serie veelgestelde vragen (FAQ) over e-mountainbikes beantwoorden Rob Warner (voormalig prof en World Cup-commentator) en Chris Gibbs (hoofdgids van H+I Adventures en door SHIMANO opgeleide mechanieker) de vijf meest gestelde vragen over e-mountainbikes op het internet!

Waar kan ik zelf een E-MTB uitproberen?

background image

Ons derde onderwerp in deze serie is “Waar kan ik zelf een E-MTB uitproberen?”. Dat is bij elke fiets belangrijk, maar al helemaal bij een E-MTB. Het is logisch dan mensen wat huiverig zijn voor nieuwe en andere dingen. E-MTB's zijn ook vrij nieuw in de fietswereld en begint nu pas stevig voet aan de grond te krijgen in het bewustzijn van de fietser.

Nu je aan het rondkijken bent en een E-MTB overweegt als je volgende fiets, moet je minstens op eentje een rit maken in een testomgeving en hem goed de sporen geven. 

De jongens raden je aan contact op te nemen met je lokale fietsenwinkel of SHIMANO Service Center. Of bezoek een trailcentrum of World Cup-evenement om wat fietsen te testen, te kletsen met de profs en ze je laten helpen met afstellen, zodat je zo goed mogelijk kunt rijden. Je kunt ook E-MTB's met EP8 uitproberen op evenementen met SHIMANO, zoals het Bike festival Willingen, Bike festival Garda Trentino, het Verbier E-bike festival of Roc D’azur. Als je het brede scala aan e-MTB's wil zien dat verkrijgbaar is met onze EP8-motor, probeer dan onze fietsvinder. 

Kies voor de proefrit een korte lus met uiteenlopend terrein waarmee je vertrouwd bent. Begin met een makkelijke brandgang om te wennen aan het vermogen en rij meerdere rondjes. Wissel iedere ronde van ondersteuningsmodus, verander de afstellingen en verruil de fiets voor een andere maat of model en herhaal dit proces. Dit is echt de beste manier om de fiets te vinden die past bij jou en de stijl van fietsen waarvan jij geniet.

Stel gerust vragen bij het SHIMANO Service Center, ze zijn er om te helpen en je zult lang profijt van hebben.

Twijfel je nog steeds of je voor een E-MTB of een traditionele MTB moet gaan? Kijk dan naar de volgende aflevering over: “Waarin verschilt een E-MTB van een MTB?”

Gerelateerde verhalen