Het is volop lente en de zomer gloort, het fietsseizoen is nu echt begonnen. Trek je shirt met korte mouwen aan en zoek je favoriete trails op. Die zijn nu droog, stoffig en soepel in plaats van nat, modderig en glad. 

Maar hoe mooi je lokale trails ook zijn, ze vallen in het niet bij die in Noord-Italië. Finale Ligure in het bijzonder heeft een aantal van de mooiste endurotrails van Europa. Dit resort in de Italiaanse Rivièra heeft allerlei ideale soorten ondergrond voor het mountainbiken en trekt zowel profrenners als recreanten die zichzelf willen uitdagen.

Met zwierige singletracks met uitzicht op de zonovergoten Middellandse Zee, vloeiende afdalingen door dichte bossen met knetterende kombochten, hobbels en sprongen heeft dit Italiaanse resort iets voor elk type rijder. 

Dat is precies de reden dat de EWS-E voor Finale Ligure kiest voor de slotrace van het seizoen op 29 september 2022. SHIMANO is partner van EWS-E en in de categorie e-bikes vechten de beste renners uit de hele wereld het uit op de diverse lastige circuits. In de rondjes zitten zowel razendsnelle afdalingen als speciaal aangelegde technische beklimmingen.

Man op een E-MTB

Jij kunt daar nu zelf bij zijn, dankzij Shimano. Je ziet dan Shimano-renners als Wyn Masters, Mick Hannah en Keegan Wright alles geven in de EWS-E. 

Maar je kunt in deze prachtige wedstrijd nog veel meer winnen. De gelukkige winnaars krijgen ook de kans om zich in een uniek, zorgvuldig samengesteld e-MTB-avontuur te storten. Ze genieten optimaal van een ongelofelijk mooi fietsgebied dankzij de onovertroffen kennis van de streek van onze deskundige gidsen.

De winnaars kunnen dan zelf het natuurlijke rijgevoel van een e-MTB ervaren door hem flink de sporen te geven op de technische beklimmingen die dit bergachtige gebied markeren. Op de top wacht de fietsers een formidabel uitzicht over de zee. Daarna wijst het voorwiel weer omlaag en mogen ze hun daaltechniek beproeven over de kronkelende paden die eindigen op het strand. Een duik in zee geeft je daar je welverdiende verkoeling.

Zo ziet de reis met alles erop en eraan eruit voor de winnaars:

Dag 1 (27 september): De winnaars komen aan op het vliegveld en worden naar het hotel in Finale Ligure gebracht. Daar gaan ze lunchen met hun gids. Dan krijgen ze een overzicht van de tocht, worden de fietsen klaargemaakt en volgt een kort opwarmrondje vóór het diner.
Dag 2 (28 september): Een hele dag e-MTB-avonturen door bossen en over heuvels langs de kust.
Dag 3 (29 september): Racedag – de hele dag zie je de renners strijden om de zege in de slorace van de EWS-E.
Dag 4 (30 september): Nog een kans om over de EWS-trails rond te scheuren, voor of na de lunch. Vervoer wordt geregeld.

Vul dit formulier in om aan de wedstrijd mee te doen. SHIMANO kiest willekeurig de winnaars uit de beste inzendingen.

Man op een E-MTB