hyperglide

HYPERGLIDE+

Blijf doortrappen dankzij snel en soepel schakelen

HYPERGLIDE+

SHIMANO’s HYPERGLIDE+ schakeltechnologie zorgt voor een revolutie in schakelprestaties en levert 's werelds soepelste, nauwkeurigste schakelsysteem onder alle omstandigheden. HYPERGLIDE+ is standaard te vinden op alle 12-speed aandrijfsystemen van Shimano en transformeert je manier van fietsen door onzekerheid de wereld uit te helpen en onmiddellijk schakelen mogelijk te maken zonder dat je de kracht op de pedalen hoeft te verminderen. Dankzij de naadloze schakelwerking ervaren rijders dat ze soepeler kunnen trappen en met meer vertrouwen fietsen, waardoor ze zich minder zorgen over het schakelen hoeven te maken en hun aandacht beter op de trail kunnen richten.

Schakel snel en met vertrouwen in elke situatie en op elk terrein, zonder dat je vaart hoeft te minderen of lichter hoeft te gaan trappen voordat je schakelt. HYPERGLIDE+ biedt snel en foutloos schakelen, voor maximale prestaties.

HYPERGLIDE+
HYPERGLIDE+
LINKGLIDE

LINKGLIDE

Soepel, sterk, duurzaam

LINKGLIDE

LINKGLIDE-aandrijftechnologie biedt uniek geprofileerde cassettetanden voor soepel, naadloos schakelen en een comfortabelere fietservaring. De tandprofielen zijn geoptimaliseerd en afgestemd op de kettinggeometrie, voor minder schokbewegingen bij het trappen tijdens op- en afschakelen.

De duurzaamheid is aanzienlijk verbeterd dankzij de grotere dikte van de basis van de LINKGLIDE-cassettetanden. Dit minimaliseert de slijtage op de korte termijn die resulteert in prestatieverlies en het overslaan van de ketting. Of je nu een alledaags ritje maakt of je waagt aan een all-terrain avontuur, LINKGLIDE biedt de schakelprestaties en gemoedsrust die je nodig hebt om je op het fietsen te kunnen concentreren.

LINKGLIDE
ice technologies

ICE TECHNOLOGIES

Beter behoud van remkracht, absolute controle

ICE TECHNOLOGIES

ICE TECHNOLOGIES wordt in het hele remsysteem toegepast en houdt de remmen koel en het remgevoel constant. Een aluminium kern tussen twee lagen roestvrij staal helpt de hitte weg te voeren bij de remschijven. Ook het ontwerp van de remblokjes met koelvinnen draagt hieraan bij.

Samen verlagen deze verbeteringen de temperatuur met 150 graden Celsius vergeleken met een gangbaar systeem zonder ICE TECHNOLOGIES. Dit zorgt voor minder 'faden', minder slijtage, behoud van remkracht en absolute controle. Samen verlagen deze verbeteringen de temperatuur met 150 graden Celsius vergeleken met een gangbaar systeem zonder ICE TECHNOLOGIES. Dit zorgt voor minder 'faden', minder slijtage, behoud van remkracht en absolute controle.

ICE TECHNOLOGIES
ICE TECHNOLOGIES

ICE TECHNOLOGIES

Icon Check

Consistent

Consistente remwerking op lange, steile afdalingen

Icon Check

Betrouwbaar

Betrouwbare prestaties onder alle omstandigheden

Icon Check

Op rijder afgestemd

2 zuigers (XC) of 4 zuigers (enduro)

STEPS

STEPS

SHIMANO e-Bikesystemen

SHIMANO e-Bikesystemen

SHIMANO e-bikesystemen zijn ontworpen om een complete rijervaring te bieden en leveren het juiste vermogen op het juiste moment, voor trapondersteuning met een natuurlijk rijgevoel. Innovatieve hardware wordt gecombineerd met geavanceerde software voor een vloeiend en intuïtief geleverd vermogen, terwijl het efficiënte ontwerp van de aandrijfeenheid ervoor zorgt dat een standaard MTB-geometrie behouden blijft om de rijkarakteristieken te verbeteren.

Technische integratie tussen STEPS e-bikesystemen en SHIMANO-onderdelen zorgt voor een verbeterde rijervaring op de trail. Het is mountainbiken, maar dan verder.

SHIMANO e-Bikesystemen
e-tube

E-TUBE

Haal het maximale uit je rijervaring.

E-TUBE

Elke rit is anders. Iedere fietser is uniek. Van droge, stoffige dagen tot natte en modderige ritten, je favoriete trails liggen er elk seizoen weer anders bij. Soms wil je lekker hard over de trail scheuren en dan wil je weer even ontspannen cruisen. Onze E-TUBE PROJECT-app verbindt je met je fiets en geeft je de macht om zelfs nog voordat je je helm vastgespt je rit op maat aan te passen. Bij de EP8-serie kun je kiezen uit 10 niveaus aan ondersteuningstype, 5 niveaus aan startondersteuning en het maximale koppel instellen dat het beste bij jouw rijstijl past voor 3 verschillende modi (Eco, Trail en Boost). Je kunt je voorkeuren opslaan als twee verschillende profielen en daar eenvoudig tussen wisselen via je scherm wanneer je je rit naar je werk inruilt voor de weekendtrails. Ook kun je je firmware draadloos updaten met de E-TUBE PROJECT-app

E-TUBE RIDE maakt van je smartphone een SHIMANO-fietscomputer. Je kunt je rijgegevens visualiseren en registreren, en met behulp van een kaart een route naar je bestemming uitstippelen.

E-TUBE