Efter en succesrig karriere som cross country-rytter er Kathrin Stirnemann nu aktiv inden for udviklingen af mountainbikesporten som træner for det schweiziske landshold og e-MTB-rytter.

Kathrin Stirnemann har vundet nationale, Europa- og verdensmesterskaber i XCO og XCE samt medaljer i vigtige internationale løb og podiepladser i World Cuppen. Hendes sportslige karriere begyndte med en passion for at køre om kap som ung pige og voksede til en stor succes inden for professionel cross country MTB-og endda en periode på et World Cup-hold i landevejscykling, men i slutningen af 2020 trak Kathleen sig tilbage som aktiv eliteatlet. Som en populær og respekteret rytter er hun stadig en stor del af MTB-familien, men nu om dage fungerer Kathrin primært som træner.

background image

Hun har fulgt i sin fars fodspor og har været træner og senest holdleder for det schweiziske U19 kvindelandshold i MTB foruden at indtage en stor rolle i hendes lokale klub i Granichen. Kathrins konkurrenceinstinkt og store talent kommer heller ikke kun hendes atleter til gode, for hun har også kastet sig over e-MTB og tog en sølvmedalje ved verdensmesterskaberne sidste år som sin første bedrift. Sammen med det veletablerede Thomus RN Swiss Bike Team, som hun har kørt for siden 2018, kører Kathrin løb med en SHIMANO EP8 motor.

Med podiepladser til e-MTB World Cup allerede i år og VM lige rundt om hjørnet glæder vi os rigtig meget til at fortsætte rejsen med Kathrin, en rytter som i den grad udvikler sportens fremtid.

Ringen er sluttet – Kathrin Stirnemann

Del denne artikel

Relaterede historier