Alle øjne var rettet mod fyrstedømmet Andorra under denne uges UCI MTB Verdensmesterskaber. OL var stadig frisk i erindringen, hvilket tilføjede ekstra tyngde til hver eneste kamp. Ville Alan Hatherly bringe guldet hjem til sin Rainbow Nation - Sydafrika? Ville Puck Pieterse sejre? Svaret: Ja. Og hvordan.

Lad os se tilbage på en fantastisk uge og se nærmere på løbene, sporet og de Shimano-udstyrede cykler, der tog medaljerne.

XCO

Det var støvet. Det var teknisk. Et fire kilometer langt spor med cirka 160 højdemeter pr. omgang. Fra den første store stigning mødte rytterne en sektion med dual slalom, der gav rig mulighed for at overhale. Ruten blev stadig sværere, med sektioner, der lignede en pumptrack med rødder.

Koretzky og Hatherly sluttede sig til Storbritanniens Charlie Aldridge foran i starten af mændenes eliteløb. Den forsvarende mester og olympiske guldmedaljevinder, Tom Pidcock lavede endnu en langsom start, inden for rækkevidde af sin landsmand Aldridge i en hård kamp om tredjepladsen. Efter at have vundet U23'ernes regnbuetrøje i 2018 og e-MTB-guldmedaljen i 2019, kom sydafrikaneren Alan Hatherly sejrrigt igennem den støvede Andorranske bane.

Som om truslen fra Tom Pidcock tændte en ild, angreb Hatherly og tog Koretzky med sig til en sprudlende finale, hvor han sluttede øverst på podiet som sit lands første MTB Elite Verdensmester nogensinde. Det olympiske podie blev vendt på hovedet. Der blev skrevet historie. Et stort tillykke til Hatherly og hans hold hos Cannondale Factory Racing.

For kvindernes elite udviklede den længe ventede omkamp mellem Ferrand-Prévot og Pieterse sig til en dobbelt hollandsk finale, hvor Puck Pieterse stak afsted fra sin landsmand Terpstra i kampen om guldet. "Jeg kan ikke fatte det endnu!" sagde Pieterse efter løbet. “Jeg kørte mit eget tempo fra start. Jeg tænkte, at jeg skulle gå all-in, hvis jeg vil vinde dette. Og jeg blev ved med at presse på, og det var åbenbart nok. Jeg har fået min første UCI verdensmesterskabstitel for eliten, og jeg er bare så glad." Det hollandske talent fra Alpecin-Fenix kommer til at nå langt. Et stort tillykke til Puck og hendes hold.

Ferrand-Prévot kom ind på en 14. plads og sluttede sin MTB-karriere. Den alsidige rytter har nu rettet sit fulde fokus på landevejsløb - et af hendes mange talenter og en VM-titel.

I U23-klassen vandt Luca Martin fra Frankrig VM-titlen med stil - og sikrede sig en føring på 21 sekunder til andenpladsen! Tillykke til Luca og Orbea Factory Team med denne fantastiske præstation.

Rute-tjek: Vi bad Shimano-ambassadør Kilian Bron om at tjekke Cross-Country-ruten ud. Se nu!

XCC

Charlie Aldridge og Alan Hatherly præsterede godt ved at ende på Cross-Country Short Circuit-podiet på henholdsvis anden- og tredjepladsen ved mændenes eliteløb. Hos kvindernes elite-klasse kom Pauline Ferrand-Prévot over målstregen i en sand neglebider på andenpladsen kun et sekund efter guldmedaljen og 18 sekunder foran Jenny Rissveds, som tog en velfortjent tredjeplads.

Downhill

Tørre forhold gjorde det Andorranske downhill-spor hurtigt og løst, med skyer, der fulgte hver rytter, der susede ned i dybet, hvilket yderligere gravede banen op og gjorde den endnu sværere. Marginen for fejl var ikke-eksisterende. Ved så enorme hastigheder ville rytterne befinde sig inden for et hårs længde af hinanden.

I kvindernes elite-løb gennemførte Tahnée Seagrave den tekniske nedstigning i flot stil, hvilket gav hende en strålende tredjeplads. Hendes præstation var spændende og fremhævede hvor imponerende hun er kommet sig efter sin skade og er vendt tilbage til toppen af sporten.

Franskmanden Benoît Coulanges kom igennem på forbløffende 02:38.809, lige efter førstepladsen - og fik en sølvmedalje.

XTR

Puck Pieterse, Luca Martin og Alan Hatherly gjorde krav på XCO regnbuetrøjerne med deres XTR M9100-geargrupper. XTR er toppen af MTB-teknologi, designet til at imødekomme kravene til professionelle løb på højeste niveau.