Hvad

UCI er tilbage i 2022 med en fuld løbskalender i MTB World Cup. Denne serie repræsenterer den absolutte top af mountainbikeløb og i 2022 ser vi frem til 11 runder i 11 forskellige lande. Med otte downhill-events kombineret i kalenderen sammen med ni cross country-events er dette år pakket med action fra marts helt til VM-finalerne i Val Di Sole i Italien i september. Fordi de sidste to år kun bød på minimale, forkortede World Cup-sæsoner, er der ingen tvivl om, at forventningerne er høje til det fulde program i år.

Henrique Avancini vinder World Cup-løb

Hvor

MTB World Cup 2022 sparkes i gang i marts med et rent downhill-event i Lourdes i Frankrig. Efter sæsonstartens rene DH kommer tre events kun med Cross Country – først på den nye placering i Petropolis i Brasilien og derefter to klassiske destinationer i form af Albstadt i Tyskland og Nové Město i Tjekkiet. Serien vender derpå tilbage til DH-løb med et stop i Fort William i Skotland. De næste seks runder af UCI MTB World Cup 2022 indeholder alle tre kategorier og begynder i Østrig og Schweiz, inden rytterne skal over Atlanten og konkurrere i Nordamerika. Efter en to års pause pga. corona er det klassiske canadiske løbsområde Mont-Sainte-Anne tilbage igen. Så er det tilbage til Europa til verdensmesterskabere i Les Gets i Frankrig og afslutningen på World Cup-serien i Val di Sole i Italien.

  •       26.-27. marts: Lourdes, Frankrig (DH)
  •       8.-10. april: Petropolis, Brasilien (XCO/XCC)
  •       6.-8. maj: Albstadt, Tyskland (XCO/XCC)
  •       13.-15. maj: Nové Město, Tjekkiet (XCO/XCC)
  •       21.-22. maj: Fort William, Skotland (DH)
  •       10.-12. juni: Leogang, Østrig (DH/XCO/XCC)
  •       8.-10. juli: Lenzerheide, Schweiz (DH/XCO/XCC)
  •       15.-17. juli: Vallnord, Andorra (DH/XCO/XCC)
  •       29.-31. juli: Snowshoe, USA (DH/XCO/XCC)
  •       5.-7. august: Mont-Sainte-Anne, Canada (DH/XCO/XCC)
  •       24.-28. august: UCI Mountain Bike World Championships – Les Gets, Frankrig
  •       2.-4. september: Val di Sole, Italien (DH/XCO/XCC)
UCI Mountainbike World Cup

Hvem

World Cup-sæson for 2022 ser ekstremt spændende ud med nye ryttere med kæmpestort potentiale, som er på vej op, og erfarne veteraner, der kæmper til det sidste for at holde sig på podiet. Her er nogle hold og atleter, det er værd at holde øje med.

UCD World Cup-mountainbiking

Santa Cruz Syndicate

I år bliver Santa Cruz Syndicate anført af den regerende verdensmester Greg Minnaar, som vender tilbage til sin 15. sæson med holdet. "Syndikatet" får tilføjet tre nye ansigter i form af DH-juniorverdensmesteren i 2021, Jackson Goldstone, podiumtruslen Laurie Greenland og deres første kvindelige holdmedlem Nina Hoffman, som også spås chancer for en podieplads.

Santa Cruz Syndicate 2022

David Trummer – MS Mondraker

En spændende nyhed på MS Mondraker-holdet er David Trummer, som ikke bliver til at komme uden om i Downhill World Cup Series i 2022. Efter at have taget sølv i VM i 2020 og med konstant gode resultater gennem 2021-sæsonen bliver Trummer utvivlsomt en trussel ift. podiepladserne i 2022.

MS Mondraker UCI World Cup Team

Jenny Rissveds – Team 31

Tidligere olympisk guldvinder og flere gange svensk mester i XC Jenny Rissveds slår kræfterne sammen med Ibis Factory XC-holdet. Som erfaren og succesrig XC-racer på verdensplan er der store forventninger og momentum bag Jennys bestræbelser til World Cup-sæsonen i 2022.

Mathias Flückiger – Thomus Maxon Swiss Mountain Bike Racing Team

Efter sin overordnede sejr i UCI World Cup XC MTB i 2021 samt sølvmedaljer i både den olympiske XC-konkurrence og UCI XCO-verdensmesterskabet kommer Mathias Flückiger flyvende ind i World Cup-sæsonen i 2022 og vil helt sikkert stå for nogle meget spændende øjeblikke.

UCI Mountainbike World Cup

Cannondale Factory Racing Team

I 2022-sæson har Cannondale Factory Racing skrevet kontrakt med den dobbelt forsvarende UCI XCO-verdensmester Mona Mitterwallner, som uden tvivl vil ride videre på sin bølge af succes og forblive en kraftig kandidat til podiet i UCI XC World Cup Series. Mona bliver holdkammerat med XCO-verdensmester i 2021 Henrique Avancini, den erfarne Manuel Fumic samt selvfølgelig juniorverdensmester i CX og XC, danske Simon Andreassen og tidligere verdensmester i U23 & E-bike Alan Hatherly fra Sydafrika, så Cannondale Factory Racing ser næste ustoppelige ud i denne World Cup-sæson.

UCI World Cup XC-løb

Dorval AM Commencal

Camille Balanche, tidligere verdensmester i downhill og podieaspirant til Downhill World Cup, er tilbage og klar til endnu en sæson med heftig downhillaction, hvor hun formentlig vil bejle til podiet gennem hele sæsonen. Dertil kommer sølvmedaljevinder i DH World Championship 2021 og forsvarende fransk mester Benoît Coulanges, den slovenske rytter Monika Hrastnik og de franske ryttere Baptiste Pierron og Alix Francoz, så Dorval AM Commencal World Cup-holdet ser stærkt ud inden 2022-sæsonen.

Dorval AM Commencal UCI World Cup

Relaterede historier