Etter som stadig flere oppdager (eller gjenoppdager) sin forkjærlighet for terrengsykling, går vi gjennom noe av det grunnleggende som kan hjelpe nykommere å få en best mulig terrengsykkelopplevelse. I denne serien på fem #newbikeday-videoer tar MTB-presentatør og Shimano Supported-rytter Anna Glowinski en prat med Chris Gibbs (guide for H+I Adventures og SHIMANO-autorisert mekaniker) for å svare på de oftest stilte spørsmålene (FAQ) på internett om sykkelvedlikehold.

background image

Når bør du ta med deg terrengsykkelen til det lokale servicesenteret? Og hva kan du egentlig gjøre selv for å sørge for at sykkelen er i god stand? Det er utgangspunktet for samtalen mellom Anne og Chris i denne episoden av videoserien #newbikeday om vedlikehold av terrengsykkelen.

Selv om du er nykommer på terrengsykkelen, er det noen ting du kan gjøre selv for å sørge for at sykkelen fungerer best mulig, for eksempel å stramme girvaierne og sørge for at dekktrykket er riktig, hvilket Chris demonstrerer. Han viser deg også hvordan du kan oppdage feil og når det er på tide å skifte deler, noe det lokale servicesenteret gjør med glede for deg.

Gjøre det selv eller overlate det til servicesenteret? Det er opp til deg, men vi håper iallfall tipsene til Chris har gitt deg litt peiling på hvordan du kan kartlegge hva som er feil med sykkelen, og hva du kan gjøre med det.

Neste gang snakker Anne og Chris om hvordan du sørger for at girene fungerer knirkefritt. Følg med på episode 4!

Del denne artikkelen

Relaterte historier