Elsykkelmarkedet er i kontinuerlig vekst, og stadig flere blir fristet til å slenge seg med på E-MTB-eventyret og oppleve en ny verden. Vi vil gjerne hjelpe alle som vil det, å ta steget opp til et nytt nivå og bli en mer selvsikker e-MTB-syklist. I vår serie med vanlige spørsmål (FAQ) om E-MTB-sykling svarer Rob Warner (tidligere proffsyklist og World Cup-kommentator) og Chris Gibbs (guide for H+I Adventures og SHIMANO-autorisert mekaniker) på de fem oftest stilte spørsmålene på nettet om E-MTB-sykler!

Hvorfor bør jeg kjøpe en E-MTB?

background image

Chris er relativt fersk innen E-MTB, mens Rob har konvertert helt og simpelthen elsker sin EP8-utstyrte E-MTB-sykkel. Her diskuterer de fordelene og ulempene med el-terrengsykling. 

Én ting er iallfall Rob og Chris enige om, nemlig at pedalhjelpen man får på en el-terrengsykkel, gir deg mye mer frihet når det gjelder hvor og hvordan du kan sykle. I tillegg kan venner som ellers kanskje ikke ville syklet sammen, muligheten til å dra ut på felles tur. Rob var nettopp med på en slik tur sammen med en stor kompisgjeng, noe som ikke hadde vært mulig uten E-MTB-sykler. Det var stor forskjell på formen og ferdighetene i gjengen, men takket være el-terrengsyklene kunne alle ta seg gjennom ulike typer terreng, holde ut lenger og driste seg ut i flere klatringer og utforkjøringer. Slikt gjør sykkelopplevelsen rikere og mye morsommere! Ingen ble hengende etter, og det viste seg å bli en av de beste turene Rob noensinne hadde vært på.

Etter samtalen er Rob og Chris skjønt enige om at man må kjøpe seg en E-MTB, men blir de enige om hvilken E-MTB som er best for akkurat dem? Få med deg neste episode for å finne ut av det!

Relaterte historier