Van zijn thuisbasis op het eiland Réunion tot aan het wereldbekerpodium, alles komt langs in deze terugblik op een unieke en inspirerende carrière. Het is onze manier om te zeggen: dank je wel Flo, het ga je goed.

Het is moeilijk om je een wereldbeker downhill voor te stellen zonder de lange, magere gestalte van Flo Payet die over het parkoers vliegt. Als hij door de paddock cruist, straalt hij de relaxte sfeer uit van zijn thuisland, het eiland Réunion. Maar na 19 jaar op topniveau te hebben geracet, zette hij eind vorig seizoen onder luid applaus in Val di Sole een punt achter zijn indrukwekkende carrière.

Deze video is een feel-good-verhaal over passie, doorzettingsvermogen en succes terwijl Flo aftelt naar zijn laatste race als professional. De video bestaat verder uit prachtige achiefbeelden uit zijn beginjaren, bijdragen en berichten van zijn familie en vrienden en natuurlijk opnamen van recente ritten door het ruige landschap van Réunion.

Het is een eerbetoon aan een carrière die begon op een klein eiland voor de kust van Afrika, en eindigde op het wereldbekerpodium. En ondertussen stal Flo de harten van iedereen die hij onderweg ontmoette. Hij zal een blijvende herinnering achterlaten in de wereld van het downhill-racen. Dank je wel, Sanka Man!

Deel dit artikel

Gerelateerde verhalen