De siste årene har antallet personer som har kjøpt ny terrengsykkel eksplodert. Stadig flere av oss drar ut for å utforske de lokale stiene med venner og familie i helgen og nyter virkelig friheten og tilgangen til naturen som terrengsykling gir oss.

Imidlertid kjøper de fleste terrengsykler og begynner å sykle med dem uten nok kunnskap om hvordan de skal få mest mulig ut av sykkelen, eller ferdighetene til å få mest mulig ut av kjøreopplevelsen. 

I denne videoserien har vi bedt den tidligere profesjonelle downhill-syklisten og terrengsykkelkommentatoren Andrew Neethling om å dele tips og råd for nye terrengsyklister, for å sikre at du får gode vaner fra dag én, og får de ferdighetene og den tryggheten som trengs for å få fullt utbytte av terrengsykling. 

background image

Som en tidligere profesjonell downhill-syklist vet Andrew alt som er å vite om utforkjøring.

Alt handler imidlertid ikke om hastighet, og en av de viktigste lærdommene fra denne episoden er å øve på teknikken og bygge opp selvtilliten din før du øker hastigheten. Hastigheten kommer når du har mestret de andre grunnleggende ferdighetene som er involvert i utforkjøringen, som å se langt frem, plassere kroppen og vekten riktig, holde deg avslappet og være smart nær du bremser.

Legg av gårde og prøv hver av teknikkene etter tur, så kan du snart rase nedover med økt selvtillit og et stort smil om munnen!

Den siste episoden av serien er viet den avanserte terrengsykkelferdigheten å hoppe. Bli med og se Andrew forklare hvordan du hopper.

Del denne artikkelen

Relaterte historier