Dit jaar keert de Mercedes-Benz UCI MTB World Cup voor het eerst sinds 2017 terug naar Lourdes. Voor de meesten is de Pyreneeënstad beroemd om zijn miljoenen pelgrims die er jaarlijks komen vanwege het zogenaamd heilzame water. Voor mountainbikers is Lourdes juist beroemd om de overwinning van Alexandre Fayolle. Water speelt echter ook hier een belangrijke rol!

background image

In 2017, na zijn vierde plaats in Vallnord tijdens de manche ervoor, was Alex 0,1 seconde sneller dan de snelste kwalificatietijd. Dat was een knaller van een race. Hij beschreef de wedstrijd als de run van zijn leven. Een onwaarschijnlijk knappe prestatie, en dat toepasselijk genoeg in zo'n heilige plaats. Maar helaas zorgde de regenval tijdens de laatste kwalificaties ervoor dat de overwinning van Alex in twijfel werd getrokken. Hij voelde zich nooit in staat om die briljante run te vieren. Er volgden een paar moeilijke seizoenen.

Een overstap naar de EWS-E zorgde echter voor een heropleving van zijn passie en motivatie. Het plezier was terug, en nu was dat zelfs nog groter!

Vijf jaar na zijn wereldbekeroverwinning nam Alex zijn EP8-aangedreven fiets mee voor een rit over de DH-track van Lourdes. Deze video gaat over het pure rijden en ongekende snelheid. Fayolle is on fire!

Gerelateerde verhalen