Verhoog het rijplezier met de Canyon Spectral:ON 2023. De roemruchte carbon e-MTB van Canyon is terug aan het front! Het CFR-model is uitgerust met DEORE XT Di2, een EP8 (EP801)-motor en FREE SHIFT-technologie. Deze ultieme allounder is klaar voor de toekomst, dankzij het lage gewicht, het grote rijbereik en een moderne constructie die gebouwd is voor puur rijplezier.

De Spectral:ON heeft een lichtgewicht carbon frame met een speelse geometrie voor onbeperkt rijplezier op de trails. Deze fiets geeft je veel vertrouwen in de afdaling en dankzij de keuze uit een 720 of 900 Wh accu behoort de angst voor een lege accu bergop voorgoed tot het verleden. Door de extra veerweg (nu een 160 mm voorvork) is de balhoofdhoek nog iets vlakker geworden waardoor de fiets stabieler en soepeler rijdt.

Alle Spectral:ON-modellen worden aangedreven door onze EP8 (EP801)-motor met een piekvermogen van 600 watt, zonder dat dit ten koste gaat van de stuureigenschappen of de wendbaarheid. De natuurlijke, soepele ondersteuning biedt maximaal 85 Nm koppel en via de naadloze verbinding met de Canyon-app staan GPS-tracking en diefstalbeveiliging tot je beschikking. Naast het CFR-model zijn de twee beschikbare CF-modellen respectievelijk voorzien van betrouwbare SLX- en DEORE-aandrijfsystemen.

Canyon Spectral:ON met EP801

FREESHIFT

De Spectral:ON CFR heeft een EP8-motor die perfect samenwerkt met DEORE XT Di2 en onze bekroonde intelligente schakeltechnologie FREE SHIFT.

Met FREESHIFT kun je schakelen zonder te trappen. In combinatie met de 12-speed DEORE XT Di2 kun je FREESHIFT zelfs gebruiken in de automatische modus. De Auto-modus gebruikt je snelheid en de app-instellingen om te schakelen tijdens het freewheelen zodat je direct verder kunt trappen in de juiste versnelling. Zelfs in de automatische stand kun je nog steeds op elk moment handmatig schakelen om te anticiperen op veranderingen in de trail.

Patrick Gross, E-MTB productmanager bij Canyon:

"Dankzij FREESHIFT kan de rijder zich volledig concentreren op de trails. Dat is vooral handig in lastige situaties. Op technische stukken hoef je niet meer te trappen om te kunnen schakelen. In plaats daarvan doet het systeem dat helemaal zelf waardoor de volgende schakelactie een no-brainer is!" 

Nieuwsgierig geworden? Bekijk vandaag nog de 2023 Canyon Spectral:ON.

BLIJF OP DE HOOGTE

  • Exclusieve interviews
  • Tips & trucs van de profs
  • Speciale recensies en voorproefjes van nieuwe producten
  • Een kijkje achter de schermen bij belangrijke evenementen en wedstrijden
BLIJF OP DE HOOGTE

Deel dit artikel

Gerelateerde verhalen